Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trenutno najjača svjetska nogometna liga, a ujedno i nastarija - Engleska Premijerliga - razmatra mogućnost uvođenja jedanaesteraca na dvobojima koji završe neodlučeno, najvažnija je vijest sa sastanka 72 predsjednika najvećih engleskih klubova.


Ideju je predložio predsjednik Udruge Premierligaša Brian Mawhinney, a po njemu bi klubovi i nadalje nakon neodlučenog dobijali po bod, ali bi onaj koji bude bolje izvodio jedanesterce dobio još jedan, dodatni bod.

Vezani članci Metamorfoza (Foto: Instagram/alexandrrogov) - 14 Promjena stila čini čuda, pogledajte nevjerojatne metamorfoze Slika nije dostupna UEFA ukinula Intertoto

'Znam da će gledatelji biti oduševljeni ovom idejom u kojoj za isti novac dobijaju još jedno veliko uzbuđenje, no jasno je da će treneri biti protiv', rekao je Mawhiney.

Ukoliko prijedlog prođe, Englezi neće morati tražiti pristanak od FIFA-e, jer se izvođenje jedanaesteraca udomaćilo u nekoliko nacionalnih liga, svojedobno i u Hrvatskoj, a najrigidnije u Sjevernoameričkoj ligi NASL, gdje su se jedanaesterci izvodili sa centra igrališta, a igrač je morao puknuti loptu prema golu u zadanom vremenu.

Englezi su zadnji puta mijenjali nogometna pravila 1981., kada su pobjedu honorirali sa tri umjesto dva boda.