'Vijesti koje imamo za sada su dobre, rana je premotana, prema prvim znakovima nema infekcije, rano je davati dijagnoze, ali čini se da će biti dobro', izjavio je o ozljedi i oporavku Eduarda da Silve u emisiji '10 do 8' Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.


Eduardo je izrazio želju da mu omoguće oporavak u Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna Eduardovi suigrači podijeljeni oko Taylora Slika nije dostupna Birmingham City - Arsenal 2:2

'Eduardo bi za koji dan trebao izići iz bolnice kada će biti na kućnoj njezi. No još smo daleko od trenutka u kojem bi mogao nastaviti liječenje u Hrvatskoj', kaže Bahtijarević.

'Neozbiljno je prognozirati trajanje oporavka jer biologija radi svoje, a svaka je ozljeda individualna. Bitno je da se on vrati jer je izuzetan sportaš te da opet bude kvalitetan i dobar kao što je bio', kaže Hrvoje Šojat, ortoped nogometnog kluba Dinamo.

'Oštećenje ligamenta i njihovo zacjeljivanja je individualno. Nema točne procjene duljine oporavka niti procjene koliko će ligament biti dobar kao i prije ozljede. Ponekad se banalna ozljeda može produžiti na veoma dugo vrijeme. Ipak, u ovom slučaju, prema onome što se do sada odvija prognoze su optimistične', kaže Šojat.

Prognozama liječnika nije zadovoljan Miroslav Ćiro Blažević, trener NK Zagreb, koji je Da Silvinu ozljedu doživio veoma emotivno.

'I sada bi, da nemam veliko iskustvo, slušajući liječnike bio veoma deprimiran', rekao je Ćiro.

Trener NK Zagreb vjeruje kako Eduardo da Silva ima dovoljno snažan karakter da se vrati na teren jednako dobar kao i prije ove teške ozljede.

'Ja vam kažem da će da Silva, njegova je ozljeda daleko lakša nego što smo u početku pretpostavljali, to pobijediti i da će se vratiti i prije nego što liječnici predviđaju', kaže Ćiro.

'Svakoj ozljedi i osobi treba pristupati individualno. Ipak ne smijemo zaboraviti kako mi svi raspolažemo s polovičnim informacijama jer nismo vidjeli pacijenta, niti snimku ozljede. Zato moramo biti oprezni s prognozama i procjenama. Ono što sada znamo je da je ozljeda manja od onoga čega smo se bojali', istaknuo je Bahtijarević.

No gosti su se složili kako Eduardo ima snažan karakter koji će mu uvelike pomoći da pobijedi eventualne posljedice ove ozljede.

O tome tko će zamijeniti Eduarda u reprezentaciji za nastup na Europskom prvenstvu nitko ne želi nagađati.

'Bilić je pronašao izuzetne igrače i otkrio neke u koje nitko nije vjerovao. Mislim da će on najbolje procijeniti tko može zamijeniti Eduarda. Ipak je činjenica da će Da Silva nedostajati', kaže Ćiro Blažević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju