Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Otvaraju Karlović i Bolelli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Karlović i Simone Bolelli otvorit će u petak u 13 sati međusobnim dvobojem susret 2. kola Prve skupine Davis Cupa između Hrvatske i Italije u Dubrovniku.

Tako je presudio ždrijeb, napravljen u jedinstvenom ugođaju palače Sponza, a odluku tko će igrati donijela je gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, izvukavši ceduljicu s imenom talijanskog tenisača. U drugom dvoboju dana, pak, igrat će Mario Ančić i Andreas Seppi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu čestitke Stižu čestitke tenisačima na osvajanju Davisova Cupa: "Hrvatska se, ponosna, zajedno s vama raduje!" Slika nije dostupna Davis Cup: Karlović očekivano out, velik interes Britanaca

"Uoči ždrijeba nisam imao nikakve posebne želje, ali sad mogu reći da sam zadovoljan. Bitno je povesti, a iako znam da ovime stavljam pritisak na Karlovića uvjeren sam da je dovoljno velik profesionalac da će se s tim pritiskom znati nositi", rekao je izbornik Goran Prpić. 

Na pitanje koliko mu je bilo teško izabrati dvojicu koji će igrati dodao je: "Bilo je teško, ali je teško i objasniti zašto sam se odlučio za Karlovića i Ančića, a izostavio Čilića. Svi bi rekli da sad imam slatke brige s izborom igrača, no nije tako. Naravno, dobro je da imamo ovako kvalitetan izbor i to nam daje sigurnost, jer imamo dosta iskustva s pehovima."

Ovo će biti prvi susret u Davis Cupu u kojem će Ivo Karlović imati status prvog hrvatskog igrača.

"To je točno, ali to nije važno. Samo je bitno da Hrvatska pobijedi", rekao je Karlović. Upitan da prokomentira brzinu podloge koja nije onako brza kako se najavljivalo rekao je: "Meni ova podloga sasvim odgovara zbog reterna."

Mario Ančić će sutra igrati drugi, a nema nikakve dvojbe da je spreman.

"U posljednjih mjesec dana pokazao sam da sam fizički spreman. Drago mi je što sam opet u ekipi, jer moj posljednji susret kad sam bio zdrav bio je još početkom 2006. godine s Austrijom."

Talijanski igrači i izbornik Corrado Barazzutti nisu bili iznenađeni Prpićevim odabirom.

"Karlović je broj 1 i logično je da je u sastavu. Nisam iznenađen ni s Ančićem, iako je po renkingu trenutno treći hrvatski igrač, jer je na ovakvoj podlozi vrlo jak. Na nama je da igramo dobro i pokušamo pobijediti", izjavio je Barazzutti. "Normalno je da se nadamo uspjehu, ali smo svjesni da će biti teško. Hrvatska je š nedavno osvojila Davis Cup i ima odlične igrače."

Pobjednik susreta Hrvatska - Italija plasirat će se u rujanske kvalifikacije za Svjetsku skupinu.

Raspored igranja:

petak 13:00: Ivo Karlović - Simone Bolelli, slijede Mario Ančić - Andreas Seppi

subota 14:00: Mario Ančić, Marin Čilić - Flavio Cipolla, Potito Starace

nedjelja 13:00: Mario Ančić - Simone Bolelli, Ivo Karlović - Andreas Seppi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene