Andrej Plenković (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitali su hrvatskoj teniskoj reprezentaciji na osvajanju Davisova Cupa.


"Čestitamo vam na srčanosti, ustrajnosti i virtuoznosti u nizu sjajnih pobjeda okrunjenih osvajanjem Davisova kupa, najcjenjenijega teniskog momčadskog natjecanja. Hrvatska se, ponosna, zajedno s vama raduje!", stoji u čestitci predsjednika Vlade RH -a.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković ipak o inauguraciji: "Ovo je njegov dan. Kohabitacija? Surađivat ćemo tamo gdje nas Ustav i zakoni spajaju" Plenkovića brane od bombona Karnevalska povorka umalo bombonima pogodila Plenkovića, zaštitari ga uspješno obranili

U povodu osvajanja Davisa cCpa, hrvatskoj teniskoj reprezentaciji čestitku je uputio i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković:

"Od srca vam čestitam na osvajanju 1. mjesta u svjetskom teniskom kupu – drugog Davis cupa u povijesti hrvatskog tenisa! Bili ste sjajni tijekom cijelog natjecanja i ušli u povijest hrvatskog i svjetskog tenisa. Dokazali ste da ste sportaši iznimnog talenta, predanosti, marljivosti i borbenosti. Ali pokazali ste i veliko zajedništvo boreći se za Hrvatsku. U 2018.godini, Hrvatska je postala svjetsko sportsko čudo – 1. u tenisu i 2. u nogometu. Budimo ponosni!", stoji, između ostalog, u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora.

Podsjetimo, Hrvatska je pobjednik Davis Cupa. Po drugi put u povijesti naši su tenisači na krovu svijeta zahvaljući pobjedi Marina Čilića 7-6 (3), 6-3, 6-3 koju je ostvario protiv Lucasa Pouillea, najbolje rangiranog francuskog tenisača u Lilleu, nakon dva sata i 19 minuta igre pred 25.000 gledatelja na stadionu Pierre Mauroy.