Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Preporodnoj dvorani u petak su dodijeljene najviše državne nagrade za šport "Franjo Bučar".


Nagradu za životno djelo, koja nosi ime po ocu našeg olimpizma, dobili su Miroslav Blažević, Ante Pavlović i Žarko Susić, dok je 12 ravnopravnih godišnjih nagrada uručeno Slavenu Biliću, Ivani Brkljačić, Ivi Cipciju, Nataši Drenčić Jerković, Marijanu Klancu, Zdeslavu Vrdoljaku, Dinku Vuleti i Hrvatskom vaterpolskom savezu.

Vezani članci Slika nije dostupna Julie Andrews, Dolly Parton i Ramonesi dobitnici Grammyja za životno djelo Slika nije dostupna VIDEO: Posh se rasplakala radi Davidovih riječi zahvale

Uručujući nagrade za životno djelo ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kazao je da je Franjo Bučar svojim djelom naglasio vrijednost športa u društvenom životu, a dobitnici Državne nagrade s imenom Franje Bučara su njegovi slijednici.

Svaki dobitnik nagrade za životno djelo dobio je povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000 kuna, dok je svakom dobitniku godišnje nagrade, uz povelju i medalju, pripao i novčani iznos od 20.000 kuna.

U ime dobitnika nagrada za životno djelo zahvalio se Miroslav Ćiro Blažević, dok su Ratko Rudić i Slaven Bilić iskazali zahvalu u ime dobitnika godišnjih nagrada.