Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chelsea, Arsenal i Liverpool u četvrtfinalu Liga kupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od Manchester Uniteda, engleski prvak Chelsea, te Liverpool, Arsenal i Tottenham izborili su plasman u četvrtfinale Liga Kupa.

Chelsea je na Stamford Bridgeu deklasiralo Aston Villi 4:0, a pogotke su postigli Frank Lampard (32), Andrij Ševčenko (65), Michael Essien (82) i Didier Drogba (84). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladi Portugalac zaludio Fergiea i Wengera Slika nije dostupna Babel donio pobjedu Liverpoolu protiv Uniteda

Premda većina menadžera Liga Kup koristi kako bi pružili priliku igračima koji u prvenstvu igraju manje, Jose Mourinho i njegov kolega na suparničkoj strani Martin O'Neill na travnjak su poslali svoje najbolje momčadi.

"Bila je ovo jedan od naših najboljih utakmica ove sezone, razbili smo Villu," kazao je pomoćni trener Chelsea, Steve Clarke."

Sedmerostruki pobjednik Liga Kupa, Liverpool teškom mukom je na gostovanju porazio drugoligaša Birmingham 1:0. Jedini pogodak postigao je Daniel Agger u 45. minuti.

Identičnim rezultatom Arsenal je u Liverpoolu porazio Everton. Menadžer "Topnika" na travnjak je poslao drugu momčad, a pogodak odluke postigao je Emmanuel Adebayor u 85. minuti. Domaćin je od 20. minute igrao bez isključenog Jamesa McFaddena.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Tottenham protiv trećeligaša Port Valea (3:1). Međutim, Tottenham je mjesto među osam najboljih izborio tek u produžetku. 

Gosti su poveli u 64. minuti pogotkom Leona Constantinea, a produžetak i spas od blamaže za Tottenham je izborio
Tom Huddlestone u 80. minuti. U produžetku je domaćinu drugim pogotkom Huddlestonea (99) i Jermaina Defoea (107) osigurao pobjedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene