Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Buffon napušta Juventus?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vratar Juventusa Gianluigi Buffon obavijestio je torinski klub da razmišlja o odlasku ukoliko njegova momčad ne osigura povratak u Seriu A i to na velika vrata. Cilj je utrka za naslov prvaka Italije.

Buffon je jedan od rijetkih vrhunskih igrača koji su ostali vjerni Juventusu nakon afere s namještanjem utakmica, a koja je Juve stajala odlaska u drugu talijansku ligu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za Buffona 90 milijuna eura Slika nije dostupna Buffon najbolji vratar prvenstva

No, 28-godišnjem Buffonu, koji je proglašen i najboljim vratarom SP-a 2006., dodijalo je igrati u drugoj ligi. 

Buffon je za Gazzetta dello Sport izjavio: "Mogu se odlučiti na odlazak, a možda će biti i drugačije. O tome ćemo pričati za koji mjesec, ne želim ništa obećavati. No, ne bih želio ući u povijest kao jedan od oslonaca Juventusa koji sezonu završava u donjem dijelu tablice, posebno zato što me neki i dalje svrstavaju među najbolje vratare svijeta."

Buffon je, naime, i dalje najskuplji vratar na svijetu. 2001. je iz Parme prešao u Juventus za 52,3 milljuna eura. 2003. UEFA ga proglašava najkorisnijim igračem i najboljim vratarom. 

U ožujku 2004. Pele ga je svrstao među 125 najboljih živučih igrača. Na SP-u 2006. prima samo dva gola (od kojih je jedan autogol suigrača Cristiana Zaccarda). Buffon je uspio sačuvati svoj gol 453 minute, što ga stavlja na peto mjesto nesavladanih vratara svih vremena.

Juventus u Seriji B trenutno zaostaje jedan bod za prvoplasiranima Riminijem i Piacenzom, no ima utakmicu manje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene