Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Buffon najbolji vratar prvenstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vratar novih svjetskih prvaka - Talijana, Gianluigi Buffon proglašen je najboljim vratarom Svjetskog prvenstva u Berlinu. Buffon je na SP-u primio tek dva pogotka - suigrača Cristiano Zaccardo u susretu protiv SAD-a i Zinedine Zidanea u finalnom ogledu.

"Iznimno sam ponosan zbog ove nagrade. Nitko nije vjerovao u nas i zbog toga su svjetski naslov i nagrada za najboljeg vratara dodatno draži. Ova momčad je čudo i bez sjajnih suigrača nikada ne bi osvojio ovo ugledno priznanje," kazala je "jedinica "Azzurra. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Balić najbolji, Metličić četvrti asistent Slika nije dostupna Buffon napušta Juventus?

Buffonu je u Njemačkoj bio i korak do novog rekorda svjetskih prvenstava po broju minuta bez primljenog pogotka. Buffon je 460 minuta sačuvao mrežu nedirnutom, a niz je prekinuo Zidane. Tako je rekorder ostao njegov sunarodnjak Valter Zenga, koji na SP-u 1990. godine čak 517 minuta nije primio pogodak.

"Nije bitno što nisam oborio taj rekord, utješit ću se s pobjedničkom pokalom," dodao je Buffon, koji je na vratima talijanske vrste upisao 67 nastupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene