Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić pozvao samo 20 reprezentativaca za susret s Nizozemskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić pozvao je samo 20 nogometaša za međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske koja će se odigrati u srijedu, 6. veljače, u Splitu na stadionu u Poljudu u 20,30 sati.

"Izašao sam u susret novoizabranom treneru Dinama Zvonimiru Soldi, kojem sada čestitam na izboru, i uvjeren sam da će biti uspješan na kormilu zagrebačkog kluba te Robertu Jarniju, koji su me zamolili da za utakmicu protiv Nizozemske ne uzimam igrače Hajduka i Dinama koji će biti na pripremama u inozemstvu", rekao je Bilić, napominjući da je predpozive poslao šestorici nogometaša od kojih su četiri iz Dinama ,a jedan iz Hajduka i da će njih pozvati jedino u slučaju da se netko od standardnih reprezentativaca povrijedi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Utakmica s Nizozemskom prilika za novi Wembley Slika nije dostupna Nizozemci u Splitu bez Van Nistelrooya

Naravno, od ovoga je izuzet standardni reprezentativac i kapetan Dinama Luka Modrić koji se mora u nedjelju, 3. veljače javiti izborniku Biliću u hotelu "Park".

Na popisu Bilića su: Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Vedran Ćorluka, Dario Šimić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Dario Knežević, Hrvoje Vejić, Niko Kovač, Darijo Srna, Luka Modrić, Niko Kranjčar, Jerko Leko, Marko Babić, Danijel Pranjić, Ivan Rakitić, Jurica Vranješ, Eduardo Da Silva, Mladen Petrić i Ivica Olić.

Predpozivi su upućeni vrataru Mariju Galinoviću, te igračima Dini Drpiću, Ognjenu Vukojeviću, Nikoli Kaliniću, Bošku Balabanu i Mariju Mandžukiću.

Hrvatski izbornik je rekao da je Nizozemska najbolja europska reprezentacija i protivnik koji je po atraktivnosti ravan Brazilu. U Splitu će naši igrači imati prvu provjeru nakon veličanstvene pobjede na Wembleyu, a utakmica protiv Nizozemaca biti će ujedno i prva pripremna utakmica naših najboljih nogometaša za nastup na EP u Austriji i Švicarskoj.

"To će, istina, biti prijateljska utakmica u kojoj imamo pravo na šest zamjena i ja ću pokušati pružiti priliku svim nogometašima, ali neću dozvoliti da se utakmica razvodni", kazao je Bilić, napominjući da je sa spiska izostavio Klasnića i Budana za koje bi povratak nakon povreda bio preuranjen.

Naš se izbornik osvrnuo i na jučerašnji dogovor oko termina za kvalifikacije za nastup na SP 2010. te je rekao da smo mi i Englezi radili najviše kompromisa.

Bilić putuje idućeg vikenda u Englesku gdje će gledati utakmicu između Fulhama i Arsenala te biti komentator u studiju Sky TV-a za utakmice Manchester City-West Ham i Wigan-Everton.

"Planiram se sastati s Ćorlukom i Eduardom, a zbog Nike Kranjčara ću ostati dan više u Engleskoj jer sam od engleskih novinara čuo da sva tri naša nogometaša igraju u vrhunskoj formi što nas svih mora radovati", završio je Bilić.

Bilić je odustao od puta u Bremen gdje je trebao gledati Klasnića i Vranješa jer će Werder u veljači igrati prijateljsku utakmicu u Splitu protiv Hajduka pa će se izbornik na licu mjesta moći uvjeriti u formu svojih odabranika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene