Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Posve smo nadigrali Ruse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bila je ovo možda i naša najbolja utakmica u kvalifikacijama. Dečkima mogu samo čestitati. Posve smo nadigrala Rusiju, bili su posve podređeni i nisu učinili ništa. Ova utakmica me još jednom uvjerila da smo na pravom putu stvaranja dobre momčadi," kazao je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon utakmice.

Hrvatski strateg je bio zadovoljan htijenjem, zalaganjem i pristupom svojih odabranika, a žali jedino što niti jedna lopta nije ušla u mrežu ruskog vratara Malafejeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Engleska je bila previše samouvjerena Slika nije dostupna Guus Hiddink: Hrvatima ću srušiti rekord

"Dokazali smo usprkos nekim napisima u novinama da smo fizički spremni. Bili smo rastrčani, agresivni i borbeni. Pružili smo kvalitetnu igru i nažalost jedino nismo uspjeli postići pogodak. Imali smo hendikep što nam je na početku zbog ozljede izašao jedan od ključnih igrača Dario Srna, iako ga je na desnom boku dobro zamijenio Jerko Leko. Od 25 minute na bol u mišiću žalio se i Robert Kovač ali je junački izdržao utakmicu do kraja. Rusi nam nisu napravili apsolutno ništa, a njihova inače dobra momčad, u pojedinim trenucima izgledala je bezglavo i panično. Sve sam napravio da naši igrači budu aktivniji u napadu, pa čak i Dudua premjestio u veznog igrača, ali večeras naprosto nije htio gol", završio Bilić.

Izbornik ruske reprezentacije, Nizozemac Guus Hidding nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom u Maksimiru. 

"Moramo biti pošteni i priznati da su nas Hrvati u prvom poluvremenu potpuno nadigrali, ali ipak u tom dijelu igre nisu stvorili neke izgledne prigode. U drugom poluvremenu smo s nekoliko izmjena osvježili momčad i bili ravopravniji suparnik inače, odličnoj Hrvatskoj. Moramo biti zadovoljni osvojenim bodom, jer je ostvaren na terenu na kojem je malo koja svjetska momčad ostvarila pobjedu. Naša grupa je iznimno jaka i za dva mjesta koja vode u završnicu EP-a ravnopravno će se boriti četiri momčadi, ali Hrvatska je u laganoj prednosti. Međutim, o putnicima za Švicarsku i Austriju znat će se u listopadu i studenom", rekao je izbornik ruske reprezentacije.

Jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima bio je Luka Modrić. 

"Pružili smo vrlo dobru igru, šteta što nismo postigli gol, no možemo biti zadovoljni ovim rezultatom," istaknuo je veznjak zagrebačkog Dinama i hrvatske vrste.

Hrvatska obrana je odigrala susret bez pogreške i Rusi niti jednom ozbiljnije nisu zaprijetili Pletikosi.

"Željeli smo pobjedu, no nije išlo. Posve smo ukočili ruske igrače koji nisu imali niti jednu priliku," kazao je Rober Kovač koji se u poluvremenu potužio na bol u aduktoru, no izdržao je do konca utakmice. Dojmljivu predstavu pružio je i Dario Šimić, rekorder po broju nastupa u hrvatskim redovima.

"Bili smo odlično posloženi, vezni igrači su dobro zatvarali prostor, a napadači su pritiskali rusku zadnju liniju. Bili smo bliže pobjedi, no i bod nas je sasvim približio europskom prvenstvu," zaključio je stoper Milana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene