Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bayern prijeti izlaskom iz G-14

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava njemačkog prvoligaša Bayerna razmišlja o istupanju iz udruge najbogatijih europskih klubova G-14 jer smatraju da ta organizacija ne čini dovoljno za svoje članove, a ni za nogomet općenito.

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u današnjem intervjuu za časopis "Kicker" oštro je kritizirao G-14. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olić i Pranjić kreću u lov na titulu Lige prvaka! Slika nije dostupna Škrti Bavarci: Bayern traži FIFA-u novac za Robbena!

"Španjolski, talijanski i engleski klubovi gledaju samo svoje interese. Nogometom upravljaju sebični ljudi. ", rekao je Rummenigge.  

"Razmislit ćemo ima li smisla ostati u G-14. Ne želimo plaćati godišnju članarinu samo da bi sjedili i pričali, ako se time apsolutno ništa ne rješava. Sumnjam da je grupa G-14 i dalje svrsishodna. Premalo toga se događa, a nema ni komunikacije s FIFA-om i UEFA-om", rekao je.

Rummenigge je kazao i da, zbog sve većih razlika u prihodima, njemački klubovi uskoro neće moći držati korak s klubovima iz "bogatijih" liga.

"Usuđem se reći da u idućih 10 godina nećete vidjeti njemački klub u finalu nekog europskog natjecanja", rekao je Rummenigge. 

Bayern je već osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, Hamburg je definitivno ispao, a treći njemački predstavnik, Werder iz Bremena, svoju će sudbinu riješiti na gostovanju kod aktualnog prvaka Barcelone.

"Ono što je Werder napravio u grupi u kojoj su Barcelona i Chelsea je čudo. Ako Werder prođe u osminu finala to će biti osmo svjetsko čudo. Werder je od prodaje televizjskih prava zaradio 23, a Barcelona 143 miliona eura", zaključio je Rummenigge. 

Bayern je inače, bio jedan od 14 osnivača grupe, koja je nastala 2000. godine sa namjerom da brani interese najvećih europskih klubova. Grupi se 2002. godine pridružilo još četiri kluba. 

Rummenigge je izrazio nadu da će se, radi smanjenja financijskih razlika, uvesti ograničenje klupskih fondova i centralizirati sistem marketinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene