Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ballack uzvraća udarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan njemačke nogometne prezentacije Michael Ballack uzvratio je na kritike koje je na njegov račun uputio predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge zbog odluke da iz minhenskog kluba ode u londonski Chelsea.

U intervjuu za "Sport-Bild", Ballack je odbacio Rummeniggeov komentar da je Bayern učinio pravu stvar kada je na kraju prošle sezone "pustio Ballacka da ode".  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beckenbauer Bierhoffu i Ballacku: ''Odrastite!'' Slika nije dostupna Šef Bayerna: Mrzim Chelsea i naftne mafijaše poput Abramoviča

"Gospodin Rummenigge bi jednostavno trebao reći istinu i prihvatiti činjenicu da igrači odlučuju hoće li otići u drugi klub",  rekao je Ballack, dodavši da se Rummeniggeovim izjavama  može samo nasmijati. 

Bayern je 30-godišnjem Ballacku, 2005. ponudio najbolji ugovor u povijesti kluba, koji bi ga vezao do sredine 2006. Naime, upravo je Ballack među najzaslužnijima što je minhenski klub tri puta osvojio njemačko prvenstvo i tri puta Njemački Kup. 

Nakom što je Ballack ponudu odbio, Rummenigge je javno doveo u pitanje njegov karakter, a komercijalni direktor kluba Uli  Hoeness rekao je da je Ballack više zainteresiran za drugu valutu nego za drugu kulturu i jezik kao što je izjavio. 

Nakon takvih izjava, Ballacka su na posljednjem nastupu za Bayern izviždali i navijači. U isto vrijeme, trener Chelsea Jose Mourinho nazvao ga je "jednim od najboljih igrača na svijetu".

Ballack kaže kako su ga zvižduci navijača zaboljeli, no za to je okrivio Rummeniggea. 

Prošle sezone Ballack je postigao 14 golova za Bayern, od kojih većinu odlučujućih za ishod utakmice. No, nakon njegova odlaska, Bayernu i ne ide tako dobro. Ballack smatra da je to zato što nemaju pravog playmakera. To im je, kaže, govorio i prije, no uvijek je 'dobio po prstima'. 

"Sada se vidi da sam bio u pravu.", zaključio je Ballack.

"Još se privikavam na život u Engleskoj. Ponekad propustim dobro dodavanje Willyja Sagnola ili Philippa Lahma. U Chelseau je igra drugačija od one u Bayernu. Teško mi je iskoristiti svoju snagu u skoku.", iskren je Ballack. 

Iako ga Mourinho ubraja u ključne igrače, Ballack je svjestan da u Chelseau nitko nema zagarantirano mjesto u momčadi. 

"Mislim da sam na terenu jer dobro radim svoj posao, uklapam u se u momčad i pomažem u igri.", reako je Ballack. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene