Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Copa America: U finalu Argentina i Brazil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši Argentine plasirali su se u finale Južnoameričkog prvenstva (Copa America). Noćas je u polufinalu Argentina pobijedila Meksiko 3-0, te će u nedjelju u finalu igrati protiv Brazila.

Argentina je povela u 44. minuti. Juan Roman Riquelme izveo je slobodan udarac, a loptu je u mrežu pospremio branič Gabriel Heinze. Na 2-0 povisio je Lionel Messi u 60. minuti prekrasnim lob udarcem. Konačnih 3-0 postavio je Riquelme četiri minute kasnije iz dvojbenog 11-erca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crespo može igrati u Finalu Copa Americe Slika nije dostupna Copa America: Urugvaj i Brazil u polufinalu

Nakon utakmice argentinski izbornik Alfio Basile pohvalio je Messija, koji je lob udarcem zabio za 2-0. "Samo genijalac može izvesti takav potez", kazao je Basile.

"U lancu uspjeha sada nam nedostaje još samo jedna karika, a to znači da moramo pobijediti u finalu", dodao je argentinski izbornik.

Meksički izbornik Hugo Sanchez priznao je da je Argentina bila bolja momčad. "Nikad nije lijepo izgubiti, no kad je protivnik bolji to mu morate priznati. Prijelomni trenutak dogodio se u pred kraj prvog poluvremena kada su Argentinci iskoristili našu nesmotrenost", kazao je Hugo Sanchez.

Argentina je blagi favorit u predstojećem finalu protiv branitelja naslova Brazila.

Brazilci su u finalu Copa Americe 2004. pobijedili Argentinu nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Sada Argentinci imaju priliku poravnati račune i osvojiti prvu Copu nakon 1993. godine.

Argentina je 14. puta osvojila Copa Americu, a isto toliko naslova ima i Urugvaj. Brazil je sedam puta bio najbolji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene