Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alonso slavio u Monzi, dvostruka pobjeda McLarena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po prvi puta u povijesti McLaren-Mercedes je ostvario dvostruku pobjedu na Velikoj Nagradi Italije na stazi u Monzi. Prvo mjesto pripalo je Fernandu Alonsu, dok je drugi bio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton.

Ferrari se morao utješiti trećim mjestom Finca Kimija Raikkonena, dok je drugi pilot Ferraria, Brazilac Felipe Massa odustao nakon svega deset krugova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hamiltonu 'pole position' i sjajna situacija Slika nije dostupna Odbijena žalba na Hamiltonovu kaznu na VN Belgije

Dvostruki svjetski prvak stigao je do 19. pobjede u karijeri i četvrte ove sezone na impresivan način. Vodio je od samog početak i 53 kruga je odvozio bez pogreške.

- Bio je ovo sjajan vikenda za mene. Sve je funkcioniralo odlično i bez pogreške. Nisam zadovoljan današnjim startom utrke, no ostalo je bilo super, kazao je Alonso koji je u Monzi slavio prvi put u karijeri. 

- Lijep je osjećaj slaviti u Ferrarijevom dvorištu i pred toliko
navijača koji vole ovaj sport. Do sada nisam imao previše sreće na ovoj stazi, zaključio je Španjolac.

Vodeći u ukupnom poretku Hamilton morao se zadovoljiti drugim mjestom sa šest sekundi zaostatka za pobjednikom. Za razliku od slavlja u McLarenu u redovima najvećeg konkurenta nisu bili prezadovoljni. 

Ferrari je na svojoj stazi doživio težak poraz, Raikkonen nije imao izgleda protiv McLarenova dvojca, a Massa je odustao zbog kvara na bolidu.

- Nadali smo se pobjedi u Monzi, no danas je McLaren bio bolji. Izgubili smo nešto bodova, no ipak smo zauzeli jednu stepenicu pobjedničkog postolja, kazao je Raikkonen. 

Četvrto i peto mjesto osvojili su piloti BMW Saubera, Nick Heidfeld i Robert Kubica, šesti je bio Nico Rosberg u Williamsu, sedmi Heikki Kovalainen u Renaultu, a osmi Jenson Button u Hondi.

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Hamilton sa 92 boda, tri više od Alonsa, dok je Raikkonen na trećem mjestu sa 74 boda. Massa je četvrti sa 69 bodova i današnjim odustajanjem po svemu sudeći ispao je iz utrke za naslov svjetskog prvaka. 

U poretku konstruktora McLaren vodi sa 166 bodova, Ferrari je drugi sa 143 boda, dok je na trećem mjestu BMW-Sauber sa 86 bodova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene