Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Negdašnji hrvatski izbornik Otto Barić odstupio je s dužnosti izbornika albanske nogometne reprezentacije nakon katastrofalnog poraza (1:6) u zadnjem dvoboju kvalifikacija za EURO protiv Rumunjske u Bukureštu.


"Barić je nakon analize zaključio da više nije u stanju biti izbornikom, te da prekida suradnju sa Albanskim savezom", stoji na web-siteu Albanskog nogometnog saveza. U nastavku piše da je predsjednik Saveza Armando Duka zahvalio Bariću "što je stvorio novu albansku reprezentaciju koja je igrala odličan nogomet, osim u dva zadnja poraza od Bjelorusije i Rumunjske". Barić zbog kazne UEFE nije vodio Albance u Bukureštu, već je na klupi bio njegov pomoćnik Slavko Kovačić.

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Slika nije dostupna Otto Barić propušta Sloveniju i Bugarsku

Barić je albanskim izbornikom postao 2006., kao treći inozemni izbornik Albanije od 1990. i nakon Talijana Giuseppea Dossene i Nijemca Hans-Peter Briegela.

Inače, Albanija je natjecanje za EURO završila kao peta u skupini sa 11 bodova iz 12 utakmica.