Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

Šef Gradske plinare Miroslav Živko podnio je ostavku: Ovo su razlozi njegova odlaska, Holding već imenovao novog šefa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Gradske plinare Miroslav Živko podnio je ostavku, kako smo neslužbeno saznali, protivio se štetnom kreditu od 240 milijuna eura za Zagrebački holding.

Šef Gradske plinare Miroslav Živko podnio je ostavku. Živko se zahvalio zaposlenicima te gradske tvrtke te obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila. No, u njemu nisu navedeni razlozi ostavke.

Ubrzo nakon te vijesti priopćenjem se oglasio Zagrebački holding, a prenosimo ga u cijelosti:

"Na današnjoj sjednici Skupštine društva Gradske plinare Zagreb d.o.o. donesena je odluka kojom se na mjesto direktora Gradske plinare Zagreb d.o.o. imenuje Goran Popović na razdoblje od 6 mjeseci, odnosno do izbora novog direktora/člana Uprave putem javnog natječaja.
Dosadašnji direktor Društva, Miroslav Živko razriješen je s dužnosti direktora/člana Uprave Društva na vlastiti zahtjev. On će po isteku otkaznog roka karijeru nastaviti van Društva, te mu se Uprava Zagrebačkog holdinga zahvaljuje na dosadašnjem radu.
Goran Popović je diplomirani inženjer strojarstva s bogatim menadžerskim iskustvom, ponajprije u investicijama i održavanju. Karijeru je gradio u Atlantic Trade d.o.o., Merkantile d.d. i drugim društvima, a od svibnja 2022. godine zaposlen je kao nadležni rukovoditelj poslova upravljanja projektima na razini društva Zagrebački holding d.o.o".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON PREPUCAVANJA Iz Gradske plinare Zagreb opskrba objavili: "S jučerašnjim datumom podmirene su obaveze po zadužnici koju je PPD aktivirao"

 

 

 

 Nije želio potpisati

Kako smo neslužbeno saznali iz provjerenih izvora Živko je jutros pozvan na sastanak u Zagrebački holding.
Ostavku je podnio zbog kredita od 240 milijuna eura za Zagrebački holding, kojem se protivio te je spominjao da ako će biti doveden u situaciju da će morati potpisati sudužništvo na kredit Holdinga,  dat će ostavku što je i napravio.

Zagrebački holding nije poštovao proceduru vezano za kredit od 240 milijuna eura, što bi tri gradske tvrtke koje su sudužnici tom kreditu, Gradsku plinaru Zagreb, Gradsku plinaru Zagreb – Opskrbu i Vodoopskrbu i odvodnju d.o.o., moglo gurnuti u posebno nepovoljnu financijsku situaciju.

Isto tako Zagrebački holding, dok se  Skupštini Grada Zagreba raspavljalo i kreditu, nije imao dozvolu, potporu i suglasnost Gradske plinare Zagreb za sudužništvo.

Pravno također upitno?

Na tom zaduživanju koje vodi Tomislav Tomašević, kako bi sanirao dugove i gubitke Holdingovih poduzeća, pukla je "ljubav" zagrebačkog SDP-a i Možemo.

Kako smo neslužbeno doznali problem je što su i pravnici potvrdili vezano uz spomenuti kredit da pravno Gradska plinara Zagreb i ne može biti jamac u ovom slučaju.

Isto tako Živko je bio svjestan da u slučaju bio kakvih eventualnih istraga ili DORH-a, ako bi se potpisao, on bi bio odgovoran za nešto s čime se nije slagao.

Kontaktirali smo Živka koji nije želio komentirati razloge ostavke.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene