Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prve procjene rezultata

IZLAZNE ANKETE: Zoran Milanović osvaja 53,22 posto glasova, Kolinda Grabar-Kitarović 46,78 posto

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr Stožer Kolinde Grabar-Kitarović Stožer Kolinde Grabar-Kitarović Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić Foto: DNEVNIK.hr Rezulati anketa u 19h Rezulati anketa u 19h Foto: DNEVNIK.hr +1 Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa Galerija 1/6 >>
U nedjelju 5. siječnja održan je drugi krug predsjedničkih izbora. Birališta su se otvorila u 7 sati ujutro, a zatvorila u 19 sati navečer. Prve izlazne ankete prednost daju Zoranu Milanoviću, koji osvaja 53,25 % glasova, dok Kolinda Grabar-Kitarović osvaja 46,75 %.

U nedjelju 5. siječnja 2020. održan je drugi krug predsjedničkih izbora. Najnovije izlazne ankete zaključno s 19 sati Zoranu Milanoviću predviđaju 53,22 posto glasova, a Kolindi Grabar Kitarović 46,78 posto glasova. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Prema prethodnim izlaznim anketama Zoran Milanović osvaja 53,25 % glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 46,75 % glasova. Izlazne ankete ne uključuju glasove dijaspore, a statistička pogreška iznosi 1,31 %.  

Sve informacije iz stožera Zorana Milanovića pratite ovdje, a informacije iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović ovdje.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

19:35 Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader izjavio je po objavi izlazne ankete nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, koje pokazuje zaostatak njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović za Zoranom Milanovićem, kako ta anketa pokazuju trend, no njome nije obuhvaćena dijaspora. 

"Izlazne ankete su trendovi, trendove treba uvažavati, ali ovo je izlazna anketa, bez dijaspore. I sad treba vidjeti", rekao je Sanader novinarima u nedjelju navečer u dvorani Kornati u kompleksu City Plaza gdje simpatizeri Grabar-Kitarović čekaju rezultate izbora.

19:22 Nakon izlaznih anketa koje mu daju značajnu prednost, na Facebooku se oglasio i Zoran Milanović.

"Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest mjeseci. Ljudi, hvala vam!" napisao je Milanović. 

19:19 Milijan Brkić na pitanje ima li nade za Grabar-Kitarović nakon ovakvih anketa prvo je zahvalio svim biračima.

"Čestitao bih Milanoviću na ovom jako dobrom rezultatu, čestitam i Grabar-Kitarović. Pričekajmo rezultate DIP-a", rekao je Brkić i dodao da je on uvijek optimističan. 

Poručio je i kako ovo ne smatra svojim osobnim neuspjehom.

"Dao sam svoj maksimum. Nemojmo tražiti pogreške u drugima, nego u nama samima. Ostavimo crne labudove iza nas", rekao je Brkić. 

19:17 "Presretni smo, ali za slavlje treba čekati službene rezultate DIP-a. Želio bih zahvaliti biračima, za koga god da su glasali. Hvala i promatračima, sve je dobro odrađeno", kazao je Orsat Miljenić. 

 

19:03 U stožeru Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa zavladao je muk.

Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović, kazao je da ankete nisu ohrabrujuće, ali treba pričekati prve rezultate.

"Ovo će biti dosta teško stići. Neke su županije kaskale, u Slavoniji je izlaznost mala i zbog toga što se velik broj ljudi iselio. Očito velik broj Škorinih birača nije glasao ili su čak glasali za Milanovića", rekao je Anušić. Više pročitajte ovdje.

19:02 U stožeru Zorana Milanovića nakon objave izlaznih anketa nastala je euforija.

"Jako smo zadovoljni, nadam se da će ova razlika i ostati. Sretni smo, ali pričekajmo prve službene rezultate. Građani su izabrali, izabrali su republiku", kazao je SDP-ovac Siniša Hajdaš-Dončić. Više pročitajte ovdje

19:00 U stožeru Kolinde Grabar-Kitarović sat vremena prije zatvaranja birališta  stanoviti Vinko Gegić Bobetko pobrinuo se za show. Vikao je o Sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, a vikao je i da dvoje novinara večeras nipošto ne želi vidjeti jer bi mogli "ispasti incidenti". Više pročitajte ovdje

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene