U stožeru Zorana Milanovića slavilo se dugo nakon objave rezultata, dok se stožer Kolinde Grabar-Kitarović ispraznio odmah nakon njenog govora.

Galerija


"Ovo je tvornica pobjede", rekao je sinoć Zoran Milanović u Tvornici kulture u svom prvom govoru nakon završenih predsjedničkih izbora. U njegovom stožeru u centru Zagreba vladalo je pobjedničko raspoloženje.

Vezani članci Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Milanović i Grabar-Kitarović otkrili kako se opuštaju: "Manje trčim jer sam pretežak", "I meni je kampanja ostavila tragova"

Nakon objave izlaznih anketa osjetilo se olakšanje, ali uz oprez. No kad je objavom DIP-ovih rezultata bilo jasno da će Kolinda Grabar-Kitarović teško sustići Milanovićevu prednost, zavladalo je oduševljenje. 

Milanovića su dočekali gromoglasnim pljeskom, a nakon govora, jedva je prolazio kroz masu. Davor Bernardić pustio je suzu nakon što su mu otpjevali pjesmu za rođendan. Kasnije je dobio i tortu. 

U stožeru još uvijek aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović potpuno drugačija slika. Turobna atmosfera i razočarani izrazi lica već nakon rezultata izlaznih anketa. Već se tada znalo da će se njihova kandidatkinja teško do pobjede. Nešto iza 22 sata pojavila se na pozornici i održala govor. Samo nekoliko minuta poslije, stožer je zjapio prazan. 

Donosimo veliku fotogaleriju.