Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu sudac Nino Radić u priopćenju je osudio govor mržnje na društvenim mrežama kandidata Mislava Kolakušića


''Predsjednički kandidat, bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, počevši od dana 22. travnja 2019. godine s nastupom na N1 TV, iznosi apsolutne neistine o manipulaciji s dodjelom predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu i na tome temelji svoju predsjedničku kampanju'', priopćio je predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu sudac Nino Radić.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo koliko su novca do sada predsjednički kandidati potrošili u kampanji, riječ je o milijunima Slika nije dostupna Kolakušić prvi dostavio financijsko izvješće, iznenadit ćete se koliko je dosad potrošio

Nastavlja da je ''poslije senzacionalističkog nastupa od dana 22. travnja 2019. godine na mrežnim stranicama koje služe vođenju političke kampanje Kolakušića, istaknuta njegova fotografija kao simbol korupcije u Hrvatskoj uz komentare kojima nema mjesta u demokratskom društvu, a koji najbolje govore o kreatorima tog sadržaja''.

''Državno odvjetništvo Republike Hrvatske provelo je postupak i utvrdilo kako su navodi odgovornih osoba udruge Antikorupcija i Mislava Kolakušića neosnovani u cijelosti, što potvrđuje pisani dokument Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta'', navodi u priopćenju u kojem kritizira kandidata na predsjedničkim izborima.

Dokaz: KR-US-433/19 od dana 18. listopada 2019. godine

''Odgovorne osobe udruge i Mislav Kolakušić, bez obzira na odluku Državnog odvjetništva Republike Hrvatske nastavljaju s propagandom i lažnim objavama. Opisane radnje nisu učinjene radi dobrobiti Republike Hrvatske, nego isključivo radi ostvarenja osobnih koristi u političkom angažmanu Mislava Kolakušića. U emisiji N1 TV, urednika Tihomira Ladišića, u utorak dana 16. prosinca 2019. godine, Kolakušić na posebno pitanje ističe da političku kampanju vodi poglavito putem društvenih mreža te da prati komentare pratitelja, kojih ima više od sto tisuća.

Na društvenim mrežama, koje uređuje on i njegova Udruga, nastavlja se s navedenim lažnim objavama o Trgovačkom sudu u Zagrebu i meni osobno.

Kao predsjednik suda ukazujem na govor mržnje primijećen na mrežnim stranicama jednog predsjedničkog kandidata. Potpuno neosnovano vrijeđanje dostojanstava suda u jeku političke kampanje traži jasan odgovor.
Rad suda je javan i otvoren za sve kritike.

Krhko povjerenje u pravosuđe potpuno nepotrebno dodatno je urušeno dokazano lažnim manipulacijama i populističkim nastupima bivšeg suca.
Radi svega navedenog, dužnost mi je objaviti ovo priopćenje te pozvati sve dobronamjerne građane Republike Hrvatske na kulturu dijaloga i poštivanje demokratskih vrijednosti'', zaključuje u priopćenju.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju