Trgovački sud, Mislav Kolakušić (Foto: Pixsell)
Trgovački sud, Mislav Kolakušić (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu Nino Radić odbacio je optužbe Mislava Kolakušića o korupciji na Trgovačkom sudu.


''Hrvatskoj javnosti Mislav Kolakušić je dana 22. travnja 2019. godine izrazito senzacionalistički objavio navode o korupciji u dodjeli predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu zbog kojih su on i odgovorne osobe udruge koju predstavlja podnijeli kaznenu prijavu protiv predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu. Putem društvenih mreža i drugih medija kontinuirano prikazuje Ninu Radića kao izvor korupcije u Republici Hrvatskoj'', navodi se u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Dalekovod protiv suca Kolakušića: Povrijeđena su nam ustavna prava! Slika nije dostupna Sudac poslao oštar ODGOVOR ministru Slavku Liniću!

Radić odbacuje informacije o korupciji na Trgovačkom sudu i tvrdnje Kolakušića koji je naveo da je 7113 predmeta dodijeljeno točno određenim sucima ''koji su poslušnici Nine Radića''.

Trgovački sud, Mislav Kolakušić (Foto: Pixsell) Mislav Kolakušić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

''Neosnovano ugrožava i šteti radu Trgovačkog suda''

''Neistine agresivno objavljuje u medijskom prostoru i dijeli putem društvenih mreža koje izrazito profesionalno uređuje. Svakodnevnim ponavljanjem neistine od dana 22. travnja 2019. godine utječe na javno mnijenje, neosnovano ugrožava i šteti radu Trgovačkog suda u Zagrebu i predsjednika suda osobno. Mislav Kolakušić, kao potpuni pravni profesionalac, stalnim i namjernim prozivanjem za navodno kazneno djelo Nine Radića, stvara posebne okolnosti kod opće javnosti. Predsjedniku suda nije dopušteno javno istupati na način kako to čini Kolakušić jer poštuje vladavinu prava, a u javnoj komunikaciji, naročito, Kodeks sudačke etike'', navodi u priopćenju

Dodaje da Kolakušićeve navode u cijelosti opovrgava službeno Izvješće o dodjeli predmeta i nadzor koji nije utvrdio nijednu povredu.

Trgovački sud, Mislav Kolakušić (Foto: Pixsell) Zgrada Trgovačkog suda u Zagrebu (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

''Konstantno ponavlja neistine''

Radić napominje da je Kolakušić profesionalac sa specifičnim znanjima koji zna kako se spisi dodjeljuju. ''Njegova je tvrdnja namjerna i konstantno ponavlja neistinite navode o korupciji predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu'', kaže.

Dodaje da su u posljednje tri godine evidentirane samo dvije zakonite ručne dodjele predmeta, a da je u jednom Kolakušić potpisao presudu koju je izradila sudska savjetnica.

''Predsjednik sam Trgovačkog suda u Zagrebu, dužan sam štititi od laži i objeda sve suce i sudske savjetnike, službenike i namještenike, pošteno raditi i ne donositi popularne nego zakonite odluke'', navodi Radić. Zahvalio je zaposlenima na Sudu koji su, unatoč optužbama Kolakušića, pokazali dostojanstvo i potpuno poštivanje vladavine prava.

''Unatoč svemu navedenom, ipak se nadam da će Kolakušić savjesno, pošteno, marljivo i bez iznošenja neistina, štititi interese Republike Hrvatske na jezicima europske obitelji u EU parlamentu zajedno s ostalim hrvatskim parlamentarcima'', zaključio je pomirljivo predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu.

Horor u popravnom domu! Iživljavali se nad dječakom: ''Krv mi je išla iz leđa, a onda su uzeli metlu i gurali mi je u stražnjicu...'' Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) +4 Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju