Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI INTERVJU

Nedjeljko Babić za DNEVNIK.hr: ''Svaki dan referendum? To su priče za malu djecu, nemoguća misija'', otkrio i je li pušio marihuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić u intervjuu za DNEVNIK.hr za protukandidate je rekao da se samo prepucavaju, a da on nudi što drugi ne nude.

Iako se može steći dojam da je Nedjeljko Babić potpise skupljao u tajnosti i odjednom osvanuo kao kandidat na izborima, on kaže da je na tome radio pune četiri godine.

Osnivač i predsjednik Stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca rekao je da su oni osjetili bilo naroda i njihove probleme, a za sebe kaže da je čovjek iz naroda.

''Ako vam je stalo do vašeg života, života vaše djece, unuka i praunuka, do budućnosti u ovoj državi, onda ćete se potruditi da upoznate program i da ga vidite. Program nudi nešto što nitko drugi neće ponuditi niti odraditi'', poručuje Nedjeljko Babić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički kandidat Za njega vjerojatno nikad niste čuli, a na kratici stranke polomit ćete jezik: Tko je Nedjeljko Babić, autsajder koji kreće u utrku za Pantovčak

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otplatio bi dug i vratio ljude Babić predstavio izborni projekt "4 x 400": Kao predsjednik želi raditi s četiri gospodarske sile i privući milijarde kuna

Kaže da od ''tri favorita'' nije čuo kako će riješiti probleme u ovoj državi jer se samo prepucavaju. ''U ovoj utrci na 10.000 metara koju nas 11 trči, određeni su na 8000, a ja sam na par stotina metara. Ali ima vremena za sve. Polako'', kaže Babić.

Nedavno je predstavio svoj izborni projekt ''4 x 400'', u kojem, između ostalog, planira otvoriti 400.000 radnih mjesta, iako u Hrvatskoj nema toliko nezaposlenih. Babić kaže da se, uz dobru volju, taj problem može riješiti u tri dana.

''Znam da će netko reći da pričam gluposti. Ali poslušajte. Netko zna da je 400 milijardi kuna izneseno iz Hrvatske. A je li tko što poduzeo? Poduzeti mogu jedino oni koji imaju vlast u rukama. Oni to mogu jednostavnim načinom riješiti. Mi imamo i Ustavom zagarantirano da takve situacije, odnosno da takve nezakonite radnje nikad ne zastarijevaju, kao i kada netko u ratu napravi ono što je napravio'', kaže predsjednički kandidat.

Predsjednik fikus

Babić kaže da je Račanova Vlada namjerno od predsjednika napravila fikus. ''Iako predsjednik ima tajne službe, a one mogu riješiti taj problem'', rekao je Babić.

Na pitanje je li kandidatura na predsjedničkim izborima samo priprema za parlamentarne, Babić kaže – idemo izbore po izbore. ''Nisam kao neki protukandidati da bih sve riješio na ho-ruk. Zamislite da moramo promijeniti 100 zakona, a da parlament ne želi surađivati. Što ćete vi svaki dan ili tjedan sazivati referendum? To su priče za malu djecu i nemoguća misija'', objasnio je. Dodaje da je najosnovnije da predsjednik države predlaže premijera i ima utjecaj na sve ministre, jer predsjednik odgovara narodu.

''Mi smo stvarali ovu državu''

''U Francuskoj se prosvjeduje protiv predsjednika jer on je odgovoran, on odgovara za Vladu, a ne samo premijer. A kod nas imate slučaj da imamo predsjednika Vlade koji ima većinu kao stranka u Saboru, i tko što može? Ne može nitko ništa. Imamo te žetončiće koje slušate i prebjege. Manjina vlada većinom'', kaže. Otkriva da je već okupio 20.000 ljudi.

Osvrnuo se i na komentar protukandidata Antu Đapića, koji kaže da je jedini od kandidata bio u Domovinskom ratu. ''Ma to su gluposti. Ja sam bio osnivač HDZ-a, na što sam ponosan. Mi smo bili obični ljudi koji su stvarali ovu državu. Bio sam u Domovinskom ratu i stvarao te branitelje i svoj novac davao za to. O ljudima koji hvale sebe i pljuju po drugima neću uopće pričati'', zaključio je Babić.

Svjetonazorska pitanja

Kandidatu smo postavili nekoliko svjetonazorskih pitanja na koja je trebao odgovoriti samo DA ili NE.

Biste li vratili Titovu bistu na Pantovčak?

Ne.

Treba li vjeronauk biti u školama?

Ne.

Treba li zabraniti rad nedjeljom?

Trebalo bi.

Treba li legalizirati marihuanu?

Ne.

Rekao je da on nikad nije pušio marihuanu i da je protiv toga.

 

Izbor ILI-ILI

Tito ili Tuđman?

Nedjeljko Babić.

Gemišt ili čisto vino?

Niti jedno.

Odojak ili janjetina?

I jedno i drugo.

Kaj, ča ili što?

Sve troje. To je Hrvatska.

Na kraju je rekao da nije razmišljao o tome što bi želio dobiti pod bor, ali ipak se dosjetio nečeg, što možete pogledati u videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene