Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički kandidat

Za njega vjerojatno nikad niste čuli, a na kratici stranke polomit ćete jezik: Tko je Nedjeljko Babić, autsajder koji kreće u utrku za Pantovčak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjeljko Babić, predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca, porijeklom je iz Klanjca i službeni je kandidat za predsjednika RH.

"Očekujemo pravu i poštenu bitku, vidjet ćemo na kraju", kazao je predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić kada je 30. studenoga predavao 14.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bivši sudac Mislav Kolakušić godinama je kritizirao hrvatsko pravosuđe – sustav kojem je i sam pripadao Slika nije dostupna Svestran Omiljeni pjevač, vicmaher, poduzetnik i predsjednički kandidat: Tko je Miroslav Škoro?

"Ulazimo u predizbornu kampanju gdje se trebamo probiti na političko tržište i prikupiti što više svojih pristaša", dodao je. Ustvrdio je i da je ova utrka velika priprema za parlamentarne izbore.

Kaže da je on pravi kandidat za narod. 

"Osobno sam čovjek iz naroda za narod. Radimo na tome da se približimo narodu i da napokon narod ima svog predstavnika, a ne da svi govore kako su predstavnici naroda", rekao je Babić.

Nedjeljko Babić porijeklom je iz Klanjca. Rođen je 1968. Utemeljitelj je i predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca s oko 23.000 članova u Hrvatskoj i dijaspori. 

"Naša stranka HSSČKŠ, pod prvotnim imenom Hrvatska stranka svih kajkavaca (HSSK), osnovana je 5. ožujka 2016. godine idejnom vizionarskom ustrajnošću Predsjednika g. Nedjeljka Babića", stoji na njihovim stranicama, na kojima se nalazi i dokument koji nazivaju "Poslanica predsjednika". 

Babićev izborni program sastoji se od 10 točaka, a neke su od njih vraćanje vjere u prvo domoljublje, ujedinjene razjedinjenih Hrvata, promjena Ustava i raznih zakona, antiglobalizacija, vraćanje polupredsjedničkog sustava...

Prije te stranke bio je član HDZ-a. Bio je na čelu Općine Klanjec, a postao je i prvi gradonačelnik toga grada. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene