Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanju nastavlja

Predsjednica otkazala sudjelovanje na obljetnici stradanja mještana Joševice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je današnje sudjelovanje na 28. obljetnici stradanja mještana naselja Joševica u Domovinskom ratu.

Iz njezina ureda su poručili kako je otkazala posjet radi sastanka koji je iskrsnuo.  

Pročitajte i ovo Prazan stožer Kolinde Grabar-Kitarović Nakon objave rezultata U jednom veselje, pjesme i torta, u drugom razočarana lica: Donosimo veliku fotogaleriju iz stožera Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović "volio sam srbiju" Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

Na obljetnici u Joševici umjesto predsjednice bit će Ante Deur, njezin izaslanik za branitelje. Ostale za danas predviđene aktivnosti odvijat će se prema rasporedu.

Podsjetimo, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović jučer je na skupu u Osijeku ustvrdila kako će "otvoriti nova radna mjesta", iako neki tvrde da se to ne može.

"Tvrdim da se to može jer već imam dogovore s nekim državama da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade", istaknula je.

Na skupu je poručila kako je ona predstavnica programa napredne i prosperitetne Hrvatske na predsjedničkim izborima

"Ja sam ovdje samo kandidatkinja, a vi ste ovdje glas", izjavila je. Napomenula je kako se ovdje razgovara o budućnosti Hrvatske i da nije bitna ni ona, ni Zoran Milanović, a ni Miroslav Škoro.

Osvrnula se i na Najbolje hrvatske tamburaše koji su svirali na skupu u Osijeku. Pogrešno ih je nazvala Zlatnim hrvatskim tamburašima.

"Meni su danas... kako se zovu... Zlatni hrvatski tamburaši, Najbolji... meni su ostali u sjećanju i nikada mi neće otići iz sjećanja kao Zlatni dukati jer oni su ti koji su pjevali 'Ne dirajte mi ravnicu'.

Oni su ti koji su nas ujedinjavali. Mogli smo svi otići. Nismo svi mogli biti na bojišnici. Kada je moja obitelj iz Amerike rekla, sredili smo ti vizu da ideš s nama, '91. godine, ja sam rekla, neću, ostajem ovdje, jer treba barem ostati ovdje, i ako se već ne mogu boriti", kazala je.

Inače, glazbu i tekst pjesme "Ne dirajte mi ravnicu" napisao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene