Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupio 15.000 potpisa

Kolakušić predao kandidaturu i podržao štrajk prosvjetara: "U miru i tišini mi smo 25 godina opljačkani, vrijeme je da tome stanemo na kraj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Republike Mislav Kolakušić predao je u petak 15.000 potpisa Državnom izbornom povjerenstvu za svoju kandidaturu istaknuvši kako apsolutno podržava prosvjetare u njihovim zahtjevima.

"Prikupili smo 15.000 potpisa i, prema onome što smo mogli vidjeti na terenu, samo četiri kandidata su realno mogla prikupiti potpise", rekao je Kolakušić novinarima nakon predaje potpisa.

Sumnja u ispravnost svih Milanovićevih potpisa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna govor mržnje Predsjednik Trgovačkog suda optužuje Mislava Kolakušića za manipulacije, propagandu i lažne objave Slika nije dostupna bivši sudac Mislav Kolakušić godinama je kritizirao hrvatsko pravosuđe – sustav kojem je i sam pripadao

Sumnja u ispravnost svih 70.000 potpisa koje je predao Zoran Milanović, jer smatra "potpuno nemogućim" da bi Radimir Čačić i njegova stranka skupili sedam tisuća potpisa. "To prelazi u sferu znanstvene fantastike", kazao je. Tvrdi da od svih kandidata samo HDZ-ov, SDP-ov, Miroslav Škoro i on prikupljaju potpise u običajenom ritmu dok drugi "nisu po danu skupili ni pet potpisa".

Na novinarski upit podržava li štrajk obrazovnih sindikata, Kolakušić je rekao da se naša zemlja nalazi u bankrotu jer naš ukupni prihod od PDV-a iznosi samo 55 milijardi kuna, a "rupa za umirovljenike" je 20 milijardi kuna, 25 milijardi za javne službe te 30 milijardi kuna moramo godišnje dati samo za otplatu starih dugova. Drži kako Hrvatska nema dovoljno novca za plaće, ali ni za nove automobile. "Živimo na dug i kredit, to moramo zaustaviti", upozorio je. Kolakušić smatra da su neravnopravnost i nejednakost u zemlji upravo ono što muči učitelje.

Istaknuvši kako apsolutno podržava prosvjetare u njihovu zahtjevu za jednakošću i poštovanjem njihova radnog mjesta i posla kojeg obavljaju, rekao je da apsolutno podržava i akcije građana koje su usmjerene na razvijanje demokratskog društva. "U miru i tišini mi smo 25 godina opljačkani, vrijeme je da tome stanemo na kraj", poručio je.

U proračunu nema novca ni za što

Kolakušić drži da u proračunu nema novca ni za što, jer smo se u zadnjih sedam godina zadužili za više od 70 milijardi kuna. Upozorio je da ćemo vrlo skoro propasti ako ne smanjimo broj od 300.000 zaposlenih u javnom sektoru što je neizdrživo i u odnosu na druge države. Istaknuo je kako bez otvaranja radnih mjesta u realnom sektoru Hrvatska nema veliku šansu.

Na pitanje koja će mu biti strategija do kraja kampanje, rekao je da svu nadu polaže na sučeljavanja jer nema nikakve reklame niti će ih imati. Pozvao je i sve javne televizije da organiziraju sučeljavanja kako bi građanima predstavili svoje programe. Kolakušić je, upitan za kakvu će se vanjsku politiku zalagati - poglavito prema BiH i Srbiji, rekao da moramo "maksimalno pružiti ruku" svakom našem susjedu te ne možemo, kao sada, živjeti u neprijateljstvu sa svim susjednim zemljama. Istaknuo je da EU danas vode Njemačka i Francuska, koje su u dva svjetska rata bili najljući neprijatelji, a sada su najveći prijatelji.

Za stvaranje nove europske vojske

Kolakušić je, na novinarski upit o očuvanju granica, kazao da se, kao i francuski predsjednik Emmanuel Macron, zalaže za stvaranje nove europske vojske jer je "NATO faktički mrtav". "Europska vojska mora štititi europske granice", kazao je. Smatra i da hrvatska policija iznimno dobro čuva hrvatsku granicu, što treba i ostati.

Kolakušić je upozorio da se u Hrvatskoj ne poštuje Zakon o nadzoru državne granice, koji izričito propisuje kaznu zatvora i visoku novčanu kaznu za svaku osobu koja ilegalno pređe granicu."„To se u Hrvatskoj ne događa i to je potrebno primjenjivati”, istaknuo je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene