Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Dojmovi građana nakon predsjedničkih izbora: "Očekujem bilo što. S druge strane, ne očekujem ništa konkretno"

Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2
Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 3 Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 3 Foto: DNEVNIK.hr Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 4 Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 4 Foto: DNEVNIK.hr Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2 Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 1 Galerija 1/4 >>
U drugom krugu na biralištima je bila veća gužva nego prije dva tjedna. Ipak - birača je bilo manje nego na posljednjim predsjedničkim izborima.

Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je kakvi su dojmovi građana - dan nakon što su izabrali. Kad se nakon izbora podvuče crta - Zoran Milanović skupio je samo 104.901 glas više.

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Prevagnula su dva grada - od toga je čak 94.074 glasa - dobio u Rijeci i Zagrebu. "Žensko, okružili je neki fakini, više se ženska skoro ne zna snaći. Izgleda dobra žena. Za nju je bolje da se malo odmara, ima obitelj, sve uvjete ima da dobro živi", kazao je Pero iz Zagreba.

Riječanin Ljubo kaže da od novog predsjednika ne očekuje - ništa pametno. "Ništa pametno! Bio je četiri godine predsjednik Vlade i nisam ništa pametno očekivao od njega. Ne očekujem ni sada da će biti bolje. Arogantan, bezobrazan čovjek", dodaje Ljubo. "Očekujem bilo što jer, za razliku od bivše predsjednice, nisam dobio ništa. Opet, s druge strane, ne očekujem ništa konkretno", dodaje Dean iz Rijeke.

Spominje se riječ 'promjena'

Riječ koju građani danas najviše spominju je promjena. "Očekujem ipak neke promjene", poručuje Riječanka Branka. "Važno je otići da dođe do promjene", dodaje Ivica iz Rijeke. "Ne znam jesu li to te promjene koje trebamo dobiti", dodaje Kristina iz Virovitice. "Promjena samo na papiru i figura", smatra Iva iz Splita. "Neka nam bude promjene. Neka nam bude bolje, bolje, bolje", zaželjela je Katica iz Dubrovnika.

No da će se nešto drastično promijeniti - ipak ne vjeruju. "Od dva zla ne znaš koje bi izabrao", smatra Kristina iz Virovitice. "Ne znam što će se promijeniti, ali bit će nam kako nam bude. Ako mi budemo dobri, bit će sve dobro", kazala je Luce iz Dubrovnika.

"Ma ne može bit' bolje s ovakvim ljudima. Ovo je Muppet show, sramotno!", smatra Dubrovčanin Ivica. "Njegove su ovlasti takoreći male i nikakve", dodaje Mate iz Solina. "Bit će bolje, al neće nažalost. Žao mi je! To je sve ista pisma", smatra Splićanka Iva. "Samo će se mijenjati, nakon pet godina će doći drugi", zaključuje Riječanin Ivica.

Promjena je ipak bilo

Promjena je ove izbore ipak bilo. I to najviše za HDZ. Izgubili su neke od utvrda - Zadar, Viroviticu, ali i niz županijskih središta. "Mislim da Osječani svima zamjeraju jer su Slavonija i Osijek zaboravljeni", smatra Jelena iz Osijeka.

"Ne možete pobijediti ako iz vlastite stranke ne glasaju za vas", dodaje Tomislav iz Zagreba. "Ona sama sebe nije izbrala, sama sebi je neprijatelj", tvrdi Osječanin Zvonko. "Nije radila svoj posao. Nije se pokazala dobro", dodao je Osječanin Branko. "Velika su obećanja prije bila, od toga se jako malo ostvarilo", navodi Mirjana iz Osijeka.

U drugom krugu predsjedničkih izbora bio je veliki broj nevažećih listića - njih gotovo 90.000! To je puno više nego u prvom krugu, ali i puno više nego na prethodnim izborima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene