Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagao odmah nakon potresa

Među herojima koje će Banovina pamtiti je i riječki vatrogasac Dario: "Svaka je intervencija bila teška. Želim da se ti ljudi što prije vrate kućama..."

Tisuće ljude pohrlile su na Banovinu nakon razornog potresa koji je to područje pogodio prije točno godinu dana. Među herojima koje stanovnici pogođenog područja neće zaboraviti je i riječki vatrogasac Dario Gauš.

Dario Gauš zamjenik je zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i jedan od heroja koji su dali zadnji atom snage za pomoć Banovini pogođenoj snažnim potresom prije godinu dana. Dario je u Petrinju došao odmah nakon potresa.

Pročitajte i ovo Obnavljanje kuće - 1 Uključena i vojska Na rušenje jedne kuće stigla dva ministra: Bačić objasnio zašto tek sad izvode radove Sanacija od potresa - 4 Donosi Provjereno Tri godine nakon potresa konačno je dočekao obnovu, ali sve je stalo zbog muljanja radnika: Prijavio je Ministarstvu i dobio suludi odgovor

Godinu dana kasnije otkrio je Dnevniku Nove TV koja mu je bila najteža intervencija u Petrinji.

''Sve i jedna intervencija je bila teška. Treba istaknuti lokalne snage koje su odradile posao, naročito nakon drugog potresa i koji su bili rastrgani. To je bio razlog zašto su poslane snage ovamo iz čitave Hrvatske'', rekao je.

Kaže da je želja svakog vatrogasca u trenucima nemoći Banovine bila otići i pomoći ljudima koji su izgubili domove. ''A problem je bio i odbijati ljude od dolaska jer moramo misliti i na sredine iz kojih dolazimo jer i tamo mora ostati vatrogasaca'', dodaje.

"Ja bih rekao jednu jedinu riječ - tuga. Tuga što nažalost Petrinja još ni dan-danas nije obnovljena i kako izgleda ja nisam preveliki optimist da će se to uskoro dogoditi. I kao vatrogasac i kao čovjek prije svega želim ljudima iz ovog kraja da se što je moguće prije vrate u svoje kuće", poručio je ovaj vatrogasac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene