Tisuće ljude pohrlile su na Banovinu nakon razornog potresa koji je to područje pogodio prije točno godinu dana. Među herojima koje stanovnici pogođenog područja neće zaboraviti je i riječki vatrogasac Dario Gauš.


Dario Gauš zamjenik je zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i jedan od heroja koji su dali zadnji atom snage za pomoć Banovini pogođenoj snažnim potresom prije godinu dana. Dario je u Petrinju došao odmah nakon potresa.

Vezani članci Potres u Indoneziji Potres magnitude 6,4 pogodio Indoneziju: Objavljene prve snimke Slab potres u Markuševcu Tlo u Zagrebu ne miruje: ''Dobro nam došao, potresiću dragi, uz tebe nam nije dosadno''

Godinu dana kasnije otkrio je Dnevniku Nove TV koja mu je bila najteža intervencija u Petrinji.

''Sve i jedna intervencija je bila teška. Treba istaknuti lokalne snage koje su odradile posao, naročito nakon drugog potresa i koji su bili rastrgani. To je bio razlog zašto su poslane snage ovamo iz čitave Hrvatske'', rekao je.

Kaže da je želja svakog vatrogasca u trenucima nemoći Banovine bila otići i pomoći ljudima koji su izgubili domove. ''A problem je bio i odbijati ljude od dolaska jer moramo misliti i na sredine iz kojih dolazimo jer i tamo mora ostati vatrogasaca'', dodaje.

"Ja bih rekao jednu jedinu riječ - tuga. Tuga što nažalost Petrinja još ni dan-danas nije obnovljena i kako izgleda ja nisam preveliki optimist da će se to uskoro dogoditi. I kao vatrogasac i kao čovjek prije svega želim ljudima iz ovog kraja da se što je moguće prije vrate u svoje kuće", poručio je ovaj vatrogasac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju