Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Prilično jak potres uznemirio građane u Dalmaciji i BiH: "Jaki tutanj i trešnja! Metković"

Novo podrhtavanje tla zabilježeno je u BiH i Dalmaciji.

U utorak u 17 sata i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 14 km istočno-jugoistočno od Metkovića u BiH. Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području.

Pročitajte i ovo Potres u BiH KOD ŠIROKOG BRIJEGA Jak potres zatresao Hercegovinu, snažno se osjetio i u Dalmaciji: "Tutanj pa trešnja, jak i dug" Slika nije dostupna podlegla ozljedama Elmira je prva žrtva razornog potresa: Na kuću im pala ogromna stijena, ozlijeđeni roditelji i sestra

Epicentar potresa zabilježen je na dubini od dva kilometra u sjevernom dijelu općine Neum, a osjetili su ga stanovnici susjednih općina Čapljine, Stoca, Trebinja i Metkovića.

"Dobro se zatreslo stakla se drmala. Ston", "Dobro je streslo, vitrina je klapala...", "Jaka tutnjava i onda potres", "Jaki tutan i trešnja! Metković", "Metković, zatutnjalo, malo su se ormari zatresli", "Dobro se zatreslo u Pločama, nije nam bilo svejedno... nadam se da je sve u redu s drugima", neka su od iskustava građana koja su napisali na EMSC-u.

Ranije popodne zabilježen je novi potres u središnjoj Hrvatskoj, 20 kilometara jugozapadno od Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene