U Zagrebu mobilni timovi građanima pomažu ispuniti zahtjeve i obrasce potrebne za obnovu oštećenih objekata. Kako bi se ubrzao proces, obilaze ih u njihovim domovima. Oni ih savjetuju i ostaju s njima u kontaktu tijekom procedure.

Galerija


Svi dokumenti su objedinjeni i složeni u pripremljene omotnice koje su adresirane na resorno Ministarstvo. Prvi na redu su mještani Podsljemena, a idućih tjedana obilazit će se Gornja Dubrava i Centar.

Vezani članci Štete od potresa od Banovini - 2 Vlada ništa nije naučila na tuđim, ali ni na našim primjerima: Provjerili smo kako izgleda kada se obnova nakon katastrofa dobro vodi Zgrade u Zagrebu nakon potresa Nakon popisa stanovništva Zagrepčanima slijedi - još jedan popis: U planu je još od 2014., no potresi su ga konačno ubrzali

"Građani jednostavno nemaju možda dovoljno povjerenja u cijeli proces, ne razumiju ga i tromost institucija isto tako u kojoj su oni uvjereni da im nitko neće pomoći, ali mi smo tu da ih razuvjerimo", kaže Maja Kosor iz mobilnog tima Grada Zagreba.

Jeste čuli nešto novo od njih, nešto što možete učiniti da ubrza cijelu proceduru, pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec Božu Čaparića iz Markuševca.

"Ne, ne ništa, sve sam moram radit po mom, kad neki novac skupim, kad slučajno neki, kredit kakav, onda moram radit, inače ovak, teško, to je stvarno teško", rekao je.

Kako nam je potvrdio i zamjenik gradonačelnika, Zagreb je pronašao jednu od lokacija na kojoj bi se privremeno odlagao građevinski materijal koji će nastajati zbog obnove.

"Našli smo sada jednu dosta dobru lokaciju u katastarskoj općini Žitnjak, blizu pročistača otpadnih voda, više od 500 metara udaljenu od prvih kuća na kojoj bi se onda uz blagoslov ministarstva graditeljstva deponirao građevinski materijal, kažemo, privremeno, tamo bi se on također drobio i onda oporabljao", rekao je i dodao kako očekuje da će vrlo brzo lokacija dobiti odobrenje.

"Ministar bi morao ovlastiti gradonačelnika da tu lokaciju proglasi privremenom lokacijom za zbrinjavanje građevinskog materijala, ali paralelno tražimo i druge lokacije", rekao je Luka Korlaet.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr