Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetio se na nizu lokacija

Građani u strahu nakon jačeg potresa u Dalmaciji: "Užasno je bilo", "Izletjeli smo iz kuće", "Mislili smo da je grom, a onda se odjednom sve zatreslo. Strašan osjećaj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu navečer nešto prije 22 sata Dalmaciju je pogodio vrlo jak potres. Građani Trilja javili su da su se nakon potresa oglasile sirene.

Epicentar potresa koji se osjetio u Dalmaciji bio je u Buškom jezeru u BiH.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Ilustracija Neugodan početak dana Potres razbudio Dalmaciju: "Bilo je poput eksplozije, zvučalo je kao oluja"

Na mosorskom području ima dojava da su kupe s nekih krovova padale na tlo. To se nije događalo samo na tom području: "Dijelovi kuće su padali na istoku Splita.”

“U Trilju su se oglasile sirene”, Dalmaciji danas javili su čitatelji .

Čitatelji su javili i da se potres osjetio diljem Dalmacije.

“Užasno je bilo u dolini Neretve”, javio je čitatelj. Još je jedan napisao: “Sinjsko područje, bilo je strašno.”

“Dugopolje, užasno se osjetilo, izletjeli smo iz kuće”, napisao je čitatelj.

"Zatresle su se biljke i police na zidu", piše jedna korisnica. "Užas, tresem se još", napisala je druga.

"Mislili smo da je grom, a onda se odjednom sve zatreslo. Strašan osjećaj."

"U Varošu se osjetilo vrlo jako, počelo sporo, onda 15 sekundi treslo ko ludo."

"Prvo je počelo onako lagano, pa se ne tren činilo da je stalo, a onda je pošteno zaljuljalo. Malo je reć da smo se prepali. Jedino mi je pas ostao flegma, niti da je uši podignula."

"Livno jako par sekundi", "Nimalo ugodno", "Dobro se osjetilo!", "Lučane, Sinj. Zatreslo dobro. Sve se ljuljalo. Nekih 5 sekundi trajalo", "Dicmo, dobro protreslo uhhhh ajme ajme ajme", "Bome, dobro je treslo", "5 do 10 sekundi, dobro je zatreslo. Osjetilo se u prizemlju", "Ne znan kad san ovako jak potres zadnji put osjetia. Taman kad san krenia spavat", Dugi Rat sve se treslo", "Velika buka i tutnjava", "Solin, dobro je streslo i dugo", "Čuo se jak zvuk i vibracija, onda je zatreslo dosta jako", "Potres Split, prvo lagano zatresla zgrada, pa jače. trajanje 5-10 sekundi. Dobro se osjetilo ljuljanje u neboderu", neki su od komentara.

"Unatoč činjenici kako je u okolicu Splita zatresao potres magnitude 4.6 stupnjera po Richteru, Zadrani javljaju da su osjetili potres i u široj okolici grada.

"Zgrada se tresla dvadesetak sekundi i bilo je jezivo – kazala je čitateljica ZADAR Newsa sa zadarskog Višnjika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene