Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EPICENTAR KOD Vrpolja

Potres kod Šibenika, magnituda 3,3 po Richteru: "Dobro je zatreslo", "Čuo se jaki udarac i grmljavina"

U večernjim satima u utorak zatreslo se tlo u Šibeniku. Po podacima EMSC-a magnituda je bila 3,5 po Richteru. Seizmolozi Seizmološke službe kasnije su objavili da je magnituda bila 3,3, a epicentar kod Vrpolja.

U utorak oko 20 sati Šibenik i okolicu pogodio je potres. Po prvim podacima EMSC-a bio je jačine 3,5 po Richteru. Epicentar je bio kod Drniša.

Nešto kasnije, naši seizmozolozi su rekli da je magnituda bila 3,3. "Seizmografi Seizmološke službe locirali su umjeren potres magnitude 3,3 u Vrpolju kod Šibenika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je IV (četiri) EMS", objavili su na službenim stranicama.

Županijski centar 112 Šibenik je zaprimio 15-ak poziva građana s područja županije. Nitko nije prijavio da je nastalo bilo kakvo oštećenje.

"Uf, zatreslo je par sekundi dobro bome. Blizu je bio, ali srećom mali. Ne ponovio se nikakvi", reakcija je Šibenčana.

 

"Osjetilo se kao dva tutnja", "Dobro je zatreslo", "Čuo se jaki udarac i grmljavina", "Lipo zatreslo", "Nadolazeća tutnjava", neka su od svjedočanstava.

Pročitajte i ovo Potres u Jadranskom moru Magnituda 4,3 po Richteru Novi potres u našem susjedstvu, podrhtavalo tlo u Jadranskome moru: "Udri, Mujo!"

Komentira se i na društvenim mrežama. "Pomislila sam u prvi mah da je jaka detonacija, kad ono - potres!", priznaje jedna žena.

U Županijskom centru 112 kazali su da nema prijavljene štete, a zabilježili su desetak poziva uznemirenih građana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene