Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZDANO UPOZORENJE NA TSUNAMI

FOTO/VIDEO Dva snažna potresa pogodila Japan blizu Fukushime, jači je bio 7,3 po Richteru. Stižu zastrašujuće snimke

Snažni potresi uzdrmali su područje Japana. Nema dojave o šteti ili žrtvama. Izdano je i upozorenje za tsunami. Valovi potresa zabilježeni su i u Hrvatskoj.

Dva snažna potresa pogodila su popodne Japan. Prve informacije EMSC-a govorile su da su bili jačine 7,4 i 6,5 po Richteru, no kasnije je to smanjeno na 7,3 i 6,4. Epicentar jačeg potresa je bio na dubini od 73 kilometra u moru oko 60 kilometara od obale. Zasad nema podataka o žrtvama ili materijalnoj šteti. Potresi su se dogodili u moru blizu Fukushime.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu Preživjela je Čudo u Japanu: Spasioci iz ruševina izvukli ženu više od 72 sata nakon potresa Japan nakon potresa - 1 72 kritična sata Panična utrka s vremenom dok se traže preživjeli ispod ruševina: "Moramo skupiti svu preostalu snagu"

Američka stranica za praćenje aktivnosti potresa procijenila je nešto kasnije da je jači potres bio 7,3 po Richteru, dok je slabiji potres procijenjen na 6,4 po Richteru.

Poslano je i upozorenje od nastanka tsunamija.

Istu regiju je 2011. godine pogodio razorni potres praćen tsunamijem što je izazvalo nuklearnu katastrofu u Fukušimi.

Prve snimke

"Dosta snažno se osjetio na šestom katu zgrade. Prvo je bilo lagano podrhtavanje, a zatim puno jače i neprekidno više od minute", napisao je svjedok na EMSC aplikaciji. Neki korisnici javljaju da je bilo nekoliko potresa.

"Srušilo mi je nekoliko stvari s polica", napisao je stanovnik Tokija.

Stižu prve snimke potresa. Mnogi dijelovi gradova diljem Japana ostali su bez struje nakon potresa.

 

Valovi potresa zabilježeni i u Hrvatskoj

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsijeku PMF-a objavila je na Twitteru da su valovi potresa zabilježeni i u Hrvatskoj.

"Valovi potresa 7,3 prema Richteru kod Naimea u Japanu u 15:36 SEV vidljivi na seizmološkim postajama u Hrvatskoj. P-val je stigao u 15:49 SEV."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene