Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Potres zatresao Grčku: "Kao da se cijela kuća dignula, naginjala s jedne na drugu stranu i njihala gore - dolje, sve u isto vrijeme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 5,7 pogodio je u srijedu Kretu, priopćio je grčki Geodinamički institut.

Još nema nema izvješća o ozlijeđenima niti o šteti.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je registrirao potres jačine 6,1. Egipatske vlasti izvijestile su da se potres osjetio u nekim gradovima u zemlji.

Akis Celentis, ravnatelj Geodinamičkog instituta koji je bio na Kreti, rekao je da su vlasti dale revidirano očitanje od 5,7 u odnosu na 5,6 ranije. "Osjetio sam to", rekao je za grčku Skai TV.

"Srećom, bilo je u moru. Područje je već opterećeno (ranijim potresima) i da je bilo u unutrašnjosti moglo je biti štete", rekao je.

Potres je bio na dubini od 80 km, priopćio je EMSC. Grčki geodinamički institut priopćio je da se potres dogodio na dubini 42,7 km.

"Opet i opet, cijela se kuća zatresla", "Dugo je trajalo, krevet se tresao, psi su prestravljeni", "Krevet se tresao desetak sekundi", "Osjetio sam kao da se cijela kuća dignula, naginjala s jedne na drugu stranu i njihala gore - dolje, sve u isto vrijeme. Trajalo je desetak sekundi", neka su od iskustava građana s pogođenog područja.

Kreta podrhtavala i ranije

Prije nekoliko dana, na Kreti je zabilježeno nekoliko podrhtavanja tla. Dvostruki potres, od kojih je jači bio magnitude 5,4, zabilježen je u nedjelju navečer u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu u vodama otoka Krete.

12. listopada Kretu je prodrmao potres jačine 6,3 prema Richteru na dubini od 10 kilometara. Nakon nekoliko minuta uslijedili su novi potresi jačine 4,4 i 3,8 prema Richteru na području otoka Karpatosa i Krete.

Grčka je smeštana na nekoliko seizmičkih rasjeda i potresi su česta pojava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene