Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tlo ne miruje

Potres magnitude 3,2 prema Richteru zatresao jug Hrvatske: "Bilo je zastrašujuće"

Potres na jugu Hrvatske
Potres na jugu Hrvatske Foto: EMSC
Potres magnitude 3,3 prema Richteru prema prvim podacima EMSC-a bio je kod Blata, a osjetio se i u BiH te na jugu Hrvatske. Hrvatska seizmološka služba nešto kasnije je izvijestila da je epicentar bio kod Ljubinja u BiH, a magnituda je iznosila 3,2 prema Richteru.

Potres jačine 3,3 Richtera osjetio se oko 7:20 na jugu Hrvatske i u Bosni i Hercegovini. Prema prvim informacijama EMSC-a, magnituda potresa bila je 3,3 prema Richteru, a epicentar je 10 kilometara od Blata na Korčuli. Kasnije su promijenili da je epicentar zapravo 28 kilometara istočno od Metkovića.

Hrvatska seizmološka služba nešto kasnije je izvijestila da je epicentar bio kod Ljubinja u BiH. "Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS", objavili su.

Pročitajte i ovo Aleksandra David, stanovnica kontejnerskog naselja tuga na banovini Država je spora pa najavljuju prosvjed! Još 200 ljudi živi u kontejnerima: "Ne možeš se ni naspavati, ni odmoriti..."

 

"Nije bilo dugo, ali je bilo zastrašujuće", jedno je od svjedočanstava na aplikaciji EMSC. "Dvaput lagano podrhtavanje", dodaje drugi korisnik iz Dubrovnika.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene