Više desetaka ljudi okupilo se u subotu u Petrinji gdje su prosvjedovali zbog spore obnove grada nakon što je razoren u potresu.

Galerija Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa - 1 Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa - 2 Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa - 3 +3 Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa - 4

"Grad nisu zgrade nego ljudi", poručuju prosvjednici koji su se danas okupili u Petrinji. Smeta im spora obnova grada koji je razoren u potresu u prosincu.

Vezani članci Darko Perešin, Gornja Stubica Njihov "odmor" u termama se odužio, a obnova nije ni počela: "Mijenjaju se ministri, na terenu se ništa ne događa" Božić na Banovini - 3 Koliko im je sretan, koje su njihove želje i kako su ga dočekali: "Nije mi ni do Božića, ni do Badnjaka, ni do života"

Od građana su se mogli čuti uzvici "Želimo ostati u Petrinji", ali i kritike upućene gradonačelniku Darinku Dumboviću.

Dumbović je prošloeg tjedna obećavao da će stožer izlaziti na teren kako bi procijenio koliko nekome materijala treba, a poslije će se voditi evidencija o tome tko je što uzeo - putem aplikacije.

"Pa gledajte mi smo 15 dana, mi smo ostali bez ijedne institucije, pa država je nekidan došla s kontejnerima, pa nisam ja Batman, jel' vi mislite da sam ja Batman", kazao je tad Dumbović na pitanje je li to već trebao napraviti ranije, a ne kada je već prošlo više od dva mjeseca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju