Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

3,4 stupnja

Novo podrhtavanje tla u Hercegovini, potres se osjetio i na jugu Dalmacije: "Ponovno se trese", "Čujem kako zidovi škripe"

Potres u Hercegovini
Potres u Hercegovini Foto: screenshot EMSC
Novi potres od 3,4 stupnja Richterove ljestvice pogodio je u 22:44 područje Hercegovine, no osim uznemirenosti ovakvo podrhtavanje tla ne izaziva posljedice.

Prema prvom izvješću Euromediteranskog seizmološkog centra (EMCS), epicentar potresa bio je u općini Bileća u istočnom dijelu Hercegovine. Magnituda potresa koji se dogodio na dubini od dva kilometra po prvim je izvješćima iznosila 3,6 stupnjeva Richtera, a nešto kasnije to je smanjeno na 3,3.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Hrvatski seizmolozi su pak objavili da je potres bio jačine 3,4 te da je epicentar bio nedaleko od Divina u BiH.

Potres se osjetio u većem dijelu Hercegovine, južnom dijelu Hrvatske te Crnoj Gori. "Ponovno se trese", "Trajalo je barem 20 sekundi, ali nije pretjerano jako", "Sjedim u dnevnom boravku i čujem kako zidovi škripe", neka su od svjedočanstava na EMSC-u.

Nakon razornog potresa koji je u petak navečer odnio jednu ljudsku žrtvu u gradu Stocu zabilježeno je više desetaka podrhtavanja tla u Hercegovini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene