Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Baniju zatreslo 3,8 prema Richteru: "Jaka trešnja kamp kućice. Posuđe je zazvonilo. Vrlo neugodan osjećaj"

Potres kod Petrinje
Potres kod Petrinje Foto: Screenshot/EMSC
Prilično jak potres osjetio se u nedjelju u 12:33 na Baniji.

Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u nedjelju u 12:33 prilično jak potres 14 km zapadno od Petrinje.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Potres u Petrinji Slab potres Novo podrhtavanje tla na Baniji: "Petrinja - samo tutanj pod zemljom, ko grmljavina"

Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS (Europske makroseizmičke ljestvice).

EMSC je ranije javio da se potres dogodio u 12:33 te da je epicentar potresa bio 14 kilometara jugozapadno od Petrinje, na dubini od 5 kilometara, a magnituda 4,0.

Potres se osjetio na Baniji, a prema komentarima građana - osjetili su ga i Zagrepčani koji žive u istočnom dijelu grada.

"Strašnik - jako grunulo, vani smo stajali, skoro sam ispala, Bože mili", "A momački, nakon dužeg razdoblja - Petrinja", "Mokrice (Petrinja). Jak udar i dugo treslo, čak vani na terasi. Pas se jako uplašio. Ljuljala se čitava kućica", "Jaka trešnja kamp kućice. Posuđe je zazvonilo. Vrlo neugodan osjećaj. Petrinjska ulica (kontejnersko naselje), Sisak", neka su od iskustava stanovnika Petrinje i okolice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene