Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Dnevnik Nove TV

Načelnik obećao obnoviti kuću mladoj obitelji u Sisku pa odustao: "Država je u potpunosti zakazala"

Aktualno Galerija Željko Filipović Željko Filipović Foto: DNEVNIK.hr Uništen krov kuće - 2 Uništen krov kuće - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uništen krov kuće - 1 Uništen krov kuće - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Naljepnica neuporabljivo Galerija 1/4 >>
U Dnevniku Nove TV u petak objavljena je priča o obitelji Ivanković iz Sela kraj Siska kojoj je kuća srušena u potresu. Načelnik Općine Kloštar-Ivanić Željko Filipović samoincijativno je obećao sagraditi novu.

Načelnik u subotu nije htio pred kameru, a u pisanom odgovoru krivnju za neispunjenje vlastitog obećanja svalio je na državu.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

U prilogu reportera Ivana Čorkala, Filipović poručuje da su općini ruke vezane što se tiče financiranja, jer je Zakonom o obnovi određeno da obnovu kuća financira država i da bi sve ostalo bilo kršenje zakona.

"Nakon što je država rekla da će ona svima riješiti obnovu s financiranjem od 100 %, smatram da nije u redu da se mene kao načelnika jedne male općine optuži da sam kriv što sam samo htio pomoći. Napominjem da je potpuno neispravno da iz sredstava Općine gradimo kuću u drugoj županiji, neispravno je i da naša Općina ulaže u tuđu imovinu, jer za to bi Općinu kaznila revizija…", napisao je Filipović.

"Teško da možemo mi male općine i gradovi pomoći onima koji su oštećeni na udaljenom području. A država je u potpunosti zakazala. Ja sam navedenoj obitelji pružio ruku pomoći, ona je i dalje tu, no ne može i ne smije biti na štetu moje male općine, na štetu njih samih i protivno zakonu Republike Hrvatske. U dobroj sam volji utrošio svoje vrijeme i svoja sredstva, ako se zbog toga danas ljute na mene, žao mi je", dodao je Filipović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene