Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć zbog potresa još uvijek pristiže

Italija donirala kontejnere za 50 obitelji: "Ovo je mala gesta, ali označava jedno veliko prijateljstvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je Hrvatskoj donirala dva kontejnerska objekta za 50 obitelji, a šef talijanske diplomacije Luigi di Maio osobno je petak u Mošćenici uručio ključeve obitelji Namesnik.

Nakon što je 29. prosinca snažan potres izazvao velike štete u Petrinji, Sisku i okolici, pomoć Hrvatskoj nastavlja pristizati. Još 50 obitelji u kontejnerskom naselju u Mošćenici dobit će privremeni smještaj zahvaljujući talijanskoj donaciji, a među njima je i obitelj Namesnik.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza" Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

"Imamo kuću za rušenje", rekao je Zdenko Namesnik.

Privremeno su boravili, kako je rekao, kod njegovog brata, a sad će se preseliti u stambeni kontejner.

"Ovo je jedna mala gesta, ali označava jedno veliko prijateljstvo", rekao je okupljenima Luigi di Maio, talijanski ministar vanjskih poslova.

Talijanski ministar poslao je "veliki zagrljaj" i svim obiteljima te je rekao da se  nada da će se svi što prije preseliti iz privremenog smještaja u svoje stalne domove.

Gordan Grlić Radman, hrvatski ministar vanjskih poslova, zahvalio je svom kolegi i talijanskoj vladi na "velikoj pomoći", a zahvalama se pridružio i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Prije odlaska na radni sastanak s Grlićem Radmanom u Petrinju, Di Maio je ponovno prišao Zdenku Namesniku kako bi ga pozdravio i poželio mu puno sreće.

Italija je među prvim zemljama pomogla Hrvatskoj slanjem 100 vojnih šatora neposredno nakon potresa, a ubrzo nakon toga poslali su i Plave kacige za kulturu kako bi se spasila umjetnička baština pogođena potresom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene