Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresla se Dalmacija

VIDEO Pogledajte snimke posljedica potresa: Dijelovi zida pali na krevet, popucali zidovi kuće u Dicmu, objavljena i jeziva audiosnimka

Snažan potres pogodio je Dalmaciju u srijedu navečer, a podrhtavanje se moglo osjetiti u nizu gradova i manjih mjesta.

Iako nakon potresa koji je zatresao Dalmaciju zasad nije zabilježena značajnija šteta, društvenim medijima kruže slike i snimke popucalih zidova.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Na području u blizini epicentra bilo je popucalih fasada, ali i odrona zemlje. Dalmacija danas dobila je fotografiju iz Priblača na području Otoka Dalmatinskog na kojoj se vidi da je dio zida popucao i pao na krevet.

Također, na Twitteru je objavljena fotografija Branke Punda iz Liske kraj Dugopolja, koja prikazuje srušen zid.

U Dicmu se dogodilo i nekoliko manjih potresa, zbog čega ima popucalih zidova koje provjeravaju vatrogasci. U jednoj su se kući zidovi odvojili.

Načelnik Dicma Petar Maretić večer je proveo na terenu s vatrogascima.

"Izlazimo na mjesta gdje se dogodila šteta i gledamo kakva je situacija, zasad nema većih šteta, oštećenja ima na nekim starijim kućama", rekao je Maretić. "Nakon ovog velikog potresa bila su još tri manja", dodao je i kazao da je najgore stanje u jednoj kući u Krušvaru, općina Dicmo, kojoj su "zidovi popucali i odvojili se".

"Ljudi ondje žive, zamolili smo ih da se noćas negdje sklone, a ujutro ćemo angažirati statičare. Ostalo što smo vidjeli su manja oštećenja, i to na starijim kućama, novije su prošle dobro. Na terenu je stožer Civilne zaštite i DVD Sveti Jakov Dicmo, pozivam građane da nam jave ako su primijetili još neka oštećenja", kazao je Maretić. 

Osim toga, objavljena je snimka telefonskog razgovora koji je započet nekoliko sekundi prije potresa. Jedan sugovornik, piše Dalmacija danas, se nalazio u automobilu, a drugi u kući. Na snimci se čuje intenzivno micanje crjepova na krovu kuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene