Potres magnitude 7,8 pogodio je središnju Tursku rano u ponedjeljak na dubini od 10 kilometara, priopćio je Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ).

Galerija Potres u Turskoj Prizori potresa Prizori nakon potresa +5 Prizori nakon potresa

Ukupan broj poginulih u Turskoj i Sriji raste iz minute u minutu. Ovo je jedan od najjrazornijih potresa koji je pogodio Tursku u više od sto godina. Izazvao je podrhtavanje diljem regije, rušeći zgrade i tjerajući stanovništvo na ulice.

Vezani članci Potres kod Rijeke Zatresao se Kvarner, zabilježen novi potres kod Rijeke: "Osjetio sam kao val zemlje koji se kreće prema meni" Potres u BiH Potres u BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Vidio sam vodu u akvariju kako se zatresla"

Meterolog CNN-a tvrdi da se potres mogao osjetiti na udaljenosti do 300 kilometara.

"Na sjeveru Sirije osjetili su podrhtavanje jačine između 6 i 6,5, a u Libanonu podrhtavanje koje bi bilo ekvivalent magnitudi oko 4 do 4,5 jačine", tvrdi CNN-ov meterolog. Potres se, osim u Turskoj, osjetio u Siriji, u Izraelu, Palestini, Iraku, Grčkoj, Egiptu, na Cipru i u Libanonu.

Potres u Turskoj VIDEO Potpuni kaos i beznađe: Više od 3600 poginulih, mnogi noć provode na otvorenom

Turska agencija za katastrofe pozvala je međunarodnu zajednicu za pomoć dok provodi operacije potrage i spašavanja.  Brojne su zgrade srušene. Najteža je situacija na granici sa Sirijom i u Siriji. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju