Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žive od socijalne pomoći

Potresna priča obitelji s osmero djece koja od potresa živi u kući koja samo što se ne sruši: "Već tjedan dana čekamo kontejner. Ne tražimo novac, samo pomoć oko kuće"

Aktualno Galerija Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 3 Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 1 Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 2 Oštećenja od potresa u kući obitelji Amić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obitelj Amić - 3 Obitelj Amić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Obitelj Amić - 2 Galerija 1/6 >>
Potresna je priča deseteročlane obitelji iz Siska iz naselja Crnac koja s osmero djece živi u kući koja nakon potresa samo što se ne sruši, a kontejnera još nema...

Željka, Nina, Nikolina, Dragan, Dijana, Danijel, Dean, Romano, Josip i David žive u kući koja je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Ivan Janković, gradonačelnik Gline - 3 ZA NEKE GRAĐANE BANIJE Gradonačelnik Gline nakon odluke o ukidanju obroka: ''Nitko neće ostati gladan. Moramo biti obzirni prema državnim sredstvima''

Danijel Amić pokazuje štetu. Soba nema vrata nakon što je sa zida otpala žbuka i otkinula ih. U rupu u zidu stane cijela žlica.

"Ne tražim od ljudi da mi daju novac, ja tražim tko će mi pomoći oko kuće da se sredi", kaže Željka.

"Već tjedan dana čekamo kontejner, ali nitko ništa neće da nam doveze", dodaje Danijel.

Žive od 3000 kuna dječjeg doplatka i 3000 kuna socijalne pomoći.

"Pomažem drva ljudima kalati. Ili kad ne radim u šumi berem stare boce i željezo", kaže Danijel i ističe kako im za djecu nije ništa teško.

Željka djecu kupa svaki treći dan u kanti vode. "Malenu ne, nju samo vlažnim maramicama jer se bojim da se ne bi prehladila", kaže Amić te dodaje kako onima kojima nije potrebno daju i previše.

Obitelj spava u jednoj sobi. Djeca se rasporede na krevete, a roditelji spavaju na spužvi na podu.

Ako želite pomoći obitelji Amić to možete učiniti uplatom na račun IBAN: HR1123600001502869381, a možete se i direktno javiti Željki Amić na broj 097 647 4630 ili pak preko Udruge "Ljubav na djelu" u kojoj je kontakt Ljiljana Vuletić, 091 563 3005.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene