Potresna je priča deseteročlane obitelji iz Siska iz naselja Crnac koja s osmero djece živi u kući koja nakon potresa samo što se ne sruši, a kontejnera još nema...

Galerija


Željka, Nina, Nikolina, Dragan, Dijana, Danijel, Dean, Romano, Josip i David žive u kući koja je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu.

Vezani članci Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!''' Petrinja nakon potresa Nema posla za lokalne tvrtke na rušenju zgrada u devastiranoj Banovini: "Ruše svi iz Hrvatske osim domaćih ljudi"

Danijel Amić pokazuje štetu. Soba nema vrata nakon što je sa zida otpala žbuka i otkinula ih. U rupu u zidu stane cijela žlica.

"Ne tražim od ljudi da mi daju novac, ja tražim tko će mi pomoći oko kuće da se sredi", kaže Željka.

"Već tjedan dana čekamo kontejner, ali nitko ništa neće da nam doveze", dodaje Danijel.

Žive od 3000 kuna dječjeg doplatka i 3000 kuna socijalne pomoći.

"Pomažem drva ljudima kalati. Ili kad ne radim u šumi berem stare boce i željezo", kaže Danijel i ističe kako im za djecu nije ništa teško.

Željka djecu kupa svaki treći dan u kanti vode. "Malenu ne, nju samo vlažnim maramicama jer se bojim da se ne bi prehladila", kaže Amić te dodaje kako onima kojima nije potrebno daju i previše.

Obitelj spava u jednoj sobi. Djeca se rasporede na krevete, a roditelji spavaju na spužvi na podu.

Ako želite pomoći obitelji Amić to možete učiniti uplatom na račun IBAN: HR1123600001502869381, a možete se i direktno javiti Željki Amić na broj 097 647 4630 ili pak preko Udruge "Ljubav na djelu" u kojoj je kontakt Ljiljana Vuletić, 091 563 3005.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr