Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Potres u Turskoj

Čudo nakon gotovo dva mjeseca! Pronađena mama bebe koja je bila zatrpana ispod ruševina

Beba koja je bila ispod ruševina 128 sati nakon razornog potresa u Turskoj nakon 54 dana ponovno je sa svojom majkom!

Iako se isprva govorilo da je dvomjesečna beba koja je bila 128 sati ispod ruševina nakon potresa u Turskoj ostala bez majke, ispostavilo se da je žena zapravo živa i da je liječena u drugoj bolnici.

Dijete i majka ponovno su zajedno nakon 54 dana. Tri i pol mjeseca stara Vetin Begdas, koju zdravstvenici zovu Misterij (Gizem na turskom).

Ministrica obitelji i socijalnih službi Derya Yanik spojila je bebu s njezinom majkom Yasemin Begdas u pokrajini Adana, gdje je majka trenutno na liječenju.

Beba i majka opet su zajedno zahvaljujući DNK testu koji je dokazao njihovu vezu. Bebin otac i dva brata izgubili su živote u potresima koji su ubili više od 50.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Djeca u Turskoj i Siriji nakon potresa - 5 Kakva tuga Otac je 25 dana tražio kćer nakon potresa, saznao je da je spašena ispod ruševina: Kada ju je pronašao, slomilo mu se srce

"Beba je doista čudo. Činjenica da je preživjela i da nije imala zdravstvenih problema nas je dirnula u srce. Misterij je sada i naša beba. Podrška ministarstva će uvijek biti uz nju", rekla je Yanik, prenosi agencija Anadolu.

Beba je bila zatrpana ispod ruševina u pokrajini Hatay.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene