Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bagerist Akin

Potresna ispovijest bagerista: "Jedan otac mi je rekao: 'Molim vas, pronađite bar dio tijela moje kćeri'"

Raščišćavanje ruševina u Turskoj
Raščišćavanje ruševina u Turskoj Foto: Afp
Prema islamskoj tradiciji, mrtve treba ukopati što je prije moguće, pa se obitelji stradalih u Turskoj mole da nađu makar dio tijela kako bi im mogle organizirati sprovod.

Dok njegov buldožer grabi po ruševinama zgrada uništenih u razornom potresu u Turskoj, Akin Bozkurt tješi se da pronalaskom tijela daje članovima obitelji priliku da imaju sprovod za najmilije i grob gdje mogu tugovati.

"Biste li se molili da pronađete mrtvo tijelo?" pita. "Mi se molimo, kako bi ga predali obitelji", rekao je za Reuters

Ovaj 42-godišnjak doputovao je u Kahramanmaras, južni turski grad koji je najbliži epicentru razornog potresa, prije 12 dana iz svojeg rodnog grada Kayseri kako bi pomogao u raščišćavanju uništenih zgrada.

Pročitajte i ovo Gada i Ahmet, spašavanje u Turskoj Gada i Ahmed VIDEO Ležali su ispod ruševina, a onda su mu odveli kćer: "Prvo sam čuo krike, jauke pa 'tata, tata'. Ona je moj heroj"

"Izvadite tijelo ispod tona ruševina. Obitelji čekaju s nadom... Žele pokopati svoje najmilije. Žele imati grob", rekao je Bozkrut.

Prema islamskoj tradiciji, mrtve treba ukopati što je prije moguće.

Jednom dok je radio sa svojim buldožerom otac koji se pokraj ruševina svoje kuće grijao uz vatru zamolio ga je da pronađe njegovu kćer.

"Rekao mi je: 'Molim vas, pronađite dio nje da bih znao gdje joj je grob.'"

Na groblju u gradu tisuće novih grobova uvelike su nadmašile one koji su prethodili potresu, naglašavajući razmjere katastrofe.

Pročitajte i ovo Urušavanje zgrade tlo ne miruje Dosad pronađeno više od 46 tisuća mrtvih: Novi potres zatresao Tursku, i danas čudesna spašavanja

Više od 46.000 ljudi u Turskoj i Siriji poginulo je u potresu, no Akin i njegovi kolege moraju raskrčiti još puno ruševina.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene