Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIPE PETRINA SA ŽIVIM ZIDOM

Živi zid podržao prosvjed "Pravda za švicarac" ispred Vrhovnog suda: "Mnogi od njih su stradali, izgubili poslove, bilo je slučajeva samoubojstava"

Ivan Vilibor Sinčić
Ivan Vilibor Sinčić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Vilibor Sinčić Ivan Vilibor Sinčić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vilibor Sinčić Ivan Vilibor Sinčić Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixell) Galerija 1/3 >>
Živi zid je u subotu podržao prosvjed GI "Pravda za švicarski franak - do konačne pobjede" koji se održao pred Vrhovnim sudom kako bi se, kažu prosvjednici, ukazalo na neujednačenu sudsku praksu te izborilo za ništetnost ugovora.

Prosvjednici su nezadovoljni zbog odluke Vrhovnog suda koji je, kako kažu, unio pravnu nedoumicu u svakodnevnu sudsku praksu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Večeras u Provjerenom Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci" Slika nije dostupna Strahuju od ovrhe i zatvora Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

Navode da se dva gotovo istovjetna slučaja "švicarca" (CHF) na jednom sudu rješavaju u korist dužnika, a na drugom u korist banaka. Nakon održanih govora u kojima su istaknuli da će se boriti "do zadnje lipe", na Zrinjevcu su zapalili svijeće za sve žrtve CHF-a.

Predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić je poručio da se treba izboriti za ništetnost ugovora kako bi se i zadnja lipa vratila opljačkanim ljudima.
"Mnogi od njih su stradali, izgubili poslove, bilo je slučajeva samoubojstava", rekao je Sinčić, dodavši da nadležne institucije i vladajuće sami nisu ništa učinili kako bi pomogli tim ljudima.

Ustvrdio je da su "to učinili tek nakon izvršenog ogromnog pritiska".
Upitan o nadolazećim parlamentarnim izborima Sinčić je novinarima izjavio da su u koaliciji "Dosta pljačke" - Nezavisna lista Stipe Petrine, stranke Pokrenimo Hrvatsku, Akcija mladih i Živi zid, a izlaze na izbore u 9. izbornoj jedinici.

Prvi na listi im je Stipe Petrina, a koalicija će se, kaže, zalagati za reforme i borbu protiv korupcije, ali i protiv afera kao što je "vjetroelektrana".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene