Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sjednice predsjedništva

Andrej Plenković otkrio tko će predvoditi liste HDZ-a na parlamentarnim izborima: Među imenima ima i iznenađenja

Predsjednik HDZ-a otkrio je s kojim imenima kao nositeljima lista će na izbore.

Završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o izbornim listama na predstojećim izborima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bez naknade za izbornu promidžbu Cijena demokracije: Evo koliko su nas koštali parlamentarni izbori Slika nije dostupna Objavio DIP Restart koalicija i Domovinski pokret izbore zaključili s minusom, pet stranaka nije ni dostavilo financijska izvješća

Predsjednik stranke Andrej Plenković rekao je da će do 8. lipnja usvojiti program, a liste do 15. lipnja. Odredili su i nositelje lista. U 1. izbornoj listi nositelj će biti sam Andrej Plenković, u drugoj Gordan Jandroković, u 3. Žarko Tušek, u 4. Ivan Anušić, u 5. Zdravko Marić, u 6. Davor Božinović, 7. će predvoditi Tomo Medved., u 8 će nositelj biti Oleg Butković, a Ivan Malenica bit će nositelj u 9. izbornoj jedinici. 

Iako se spekuliralo da će to biti Damir Krstičević, HDZ-ovu listu u 10. izbornoj jedinici predvodit će Vili Beroš, dok će u 11. to biti Zdravka Bušić. 

Ostala imena otkrit će kroz dva tjedna. Na pitanje kako to da Damir Krstičević neće predvoditi listu, Plenković je kazao kako ga neće biti na ovim izborima, ali je potvrdio da će HDZ ići s Marijanom Petir

Nije odgovorio koliko koliko mandata očekuje, već je rekao da žele pobijediti na izborima. 

"Ova Vlada ima velika postignuća. Gospodarski rast, jačanje domovinske sigurnosti, međunarodno pozicioniranje, upravljanje kriznim situacijama... Vjerujem da će birači to honorirati. Spremni smo izaći sa svima na megdan", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene