Na sedmom sučeljavanje na DNEVNIK.hr-u, gosti Mislava Bage odgovarali su na aktualna pitanja o poljoprivredi, ali i o tome što vole jesti, koja jela najbolje pripremaju i ima li nešto od jela što ne vole.

Galerija


Na debati su sudjelovali Marija Vučković (HDZ), Davor Vlaović (Restart), Nikola Grabovac (Domovinski pokret) i Miro Bulj (Most).

Koje jelo znate najbolje pripremati?

Vezani članci Mislav Bago Mogu li se odgoditi izbori? "Mora se čitati duh Ustava, a kod nas je uvijek – dva pravnika, tri mišljenja" Krešimir Bubalo, Zvonimir Troskot, Boris Lalovac, i Zdravko Marić Hoće li nas krediti koji su se odobravali preko mobitela skupo koštati: "To su bombe koje će sigurno eksplodirati"

Vučković: Sad ste me iznenadili s pitanjem. Kuham dosta. Kuham onako, ali dosta. Sve se pojede. Ne bih se sada hvalila kulinarskim vještinama, ali volim sve kuhati. Nisam baš uspješna u kremastim kolačima, bolje mi idu suhi. Neretvanski brudet, možda.

Bulj: Dođite u Sinj. Samo dođite kod nas, sve ćete probati. Janjac ide kod nas. Dođite i probajte što se jede u našem kraju. Nisam baš ljubitelj janjeće glave. Šta vi volite? Ja vidim da vama odgovara papričak.

Grabovac: Više volim jesti, ali ide mi dobro gulaš. Netipično za mene.

Vlaović: Najbolje mi ide roštilj, ali treniram i čobanac.

Koje jelo ne volite?

Vučković: Nećete vjerovati, ali rugajući se mojoj konstituciji, mene su zvali od ranog djetinjstva ne rodilo što ne voli. To je išlo uz mene. Sve jedem. Ali to je istina.

Bulj: Volim blitvu, jaja. Sve mogu pojesti. Nema nešto što ne volim, da ne mogu pojesti.

Vlaović: Kod mene se moralo jesti sve što mama skuha. Kupus ili poriluk baš ne jedem, jedino uz meso. 

Grabovac: Ne volim janječe tripice. Nikako ih ne mogu jesti.

Vino ili pivo?

Vučković: Ako kažem sok ili cedevita neće biti dobro, ali pivu baš ne pijem.

Grabovac: Uvijek vino.

Bulj: Vino.

Vlaović: Vino.

Bulj: Ma narodilo, možeš ti popiti.