Reformisti predali liste za izbore
Reformisti predali liste za izbore Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić izjavio je u ponedjeljak, nakon predaje izbornih lista DIP-u, da će za mandatara iduće Vlade podržati Davora Bernardića, a ne osvoji li on relativnu većinu prihvatljiv im je i Andrej Plenković, ali bez radikalne desnice.


"Ako Restart koalicija bude relativni pobjednik, imamo obavezu podržati Davora Bernardića za mandatara nove Vlade. Ne bude li tako, onda ćemo u interesu građana postupiti u skladu s vlastitim političkim nahođenjem", rekao je Radimir Čačić.

Vezani članci Radimir Čačić i Blaženka Divjak Je li Radimir Čačić slika hrvatske politike? "Po malo čemu je njegovo ponašanje bilo drugačije od nekog dječaka iz 3. c" Slika nije dostupna 'I Milanović i Plenković jako dobro znaju da neće biti pobjednici'

Apsolutno nam je kao mandatar prihvatljiv i Andrej Plenković, ali imamo uvjet - radikalna desnica ne može biti u toj vladi, dodao je.

Na pitanje znači li to da nema suradnje bude li HDZ išao u koaliciju s Domovinskom pokretom, Čačić je odgovorio kako je Domovinski pokret "jako široka definicija". Tamo postoje vrlo kvalitetni ljudi, a postoje i neki koji su nam politički neprihvatljivi, ali pričekajmo rezultate izbora, poručio je.

Naše ambicije su četiri mandata, dva u trećoj izbornoj jedinici, očekujemo da Darinko Dumbović potvrdi mandat u šestoj i nezavisni mandat Željka Lackovića kojeg podržavamo, iznio je svoja očekivanja Čačić.

Reformisti na izbore izlaze u devet izbornih jedinica u koaliciji s Hrvatskom seljačkom strankom braće Radić i Strankom hrvatskih umirovljenika, s izuzetkom šeste jer će u njoj njihov gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ići na listi Restart koalicije. U drugoj izbornoj jedinici nezavisna lista Željka Lackovića izlazi u partnerstvu s Reformistima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju