Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon sjednice Vlade izborne liste i mogućnost koalicije s Penavom, Škorom i SDP-om.


"Još je rano govoriti kako će izgledati većina, no građani, posebno poduzetnici, prepoznat će naš rad. Danas možete birati između onih koji znaju gdje su i što su i između onih drugih. Pa, ovo je Vlada gdje se digao minimalac za 100 eura. Možete birati", izjavio je, između ostaloga, Plenković.

Vezani članci Nino Raspudić Raspudić: ''Jandroković je umiljato dijete četiri političke majke'', Plenković uzvratio Ilustracija, trgovački centar Vlada predlaže da samo 14 nedjelja u godini budu radne: "Još ćemo definirati rad subotom"

Na pitanje može li zamisliti koaliciju s Penavom, Škorom i Pupovcem, Plenković odgovara: "Nisam spreman koalirati sa svima njima. HDZ će biti u poziciji da bira s kim će ići. Ići ćemo s onima koji će nam biti slični programski ili svjetonazorski. Program i ideologija, najbolje je kad se slože oboje", kazao je Plenković.

Uvjeren je da koalicija s SDP-om nije moguća. Pritom je bio sarkastičan: "Nakon onih divnih, kulturnih izjava unutar HDZ-a sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om."

Izjavio je kako stranka ima i više nego dovoljno vremena da složi izborne liste. 

"Vidjet ćemo tko će biti predložen, ali konačnu odluku donose najviša tijela stranke, a ja kao predsjednik imat ću utjecaj na to kako će liste izgledati", kazao je.