Obavijesti Video Pretražite Navigacija
program i ideologija

Plenković: "Unutar HDZ-a sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om nakon onih divnih i kulturnih izjava"

Andrej Plenković - 2
Andrej Plenković - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon sjednice Vlade izborne liste i mogućnost koalicije s Penavom, Škorom i SDP-om.

"Još je rano govoriti kako će izgledati većina, no građani, posebno poduzetnici, prepoznat će naš rad. Danas možete birati između onih koji znaju gdje su i što su i između onih drugih. Pa, ovo je Vlada gdje se digao minimalac za 100 eura. Možete birati", izjavio je, između ostaloga, Plenković.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Na pitanje može li zamisliti koaliciju s Penavom, Škorom i Pupovcem, Plenković odgovara: "Nisam spreman koalirati sa svima njima. HDZ će biti u poziciji da bira s kim će ići. Ići ćemo s onima koji će nam biti slični programski ili svjetonazorski. Program i ideologija, najbolje je kad se slože oboje", kazao je Plenković.

Uvjeren je da koalicija s SDP-om nije moguća. Pritom je bio sarkastičan: "Nakon onih divnih, kulturnih izjava unutar HDZ-a sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om."

Izjavio je kako stranka ima i više nego dovoljno vremena da složi izborne liste. 

"Vidjet ćemo tko će biti predložen, ali konačnu odluku donose najviša tijela stranke, a ja kao predsjednik imat ću utjecaj na to kako će liste izgledati", kazao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene