Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoko na Dan državnosti

Šeks predložio opoziv Milanovića, on mu odgovorio: "Neka ga pokrene. Možda netko pokrene i istragu o zločinima u Osijeku..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Zoran Milanović na Mirogoju je komentirao aktualnu situaciju, ali je odgovorio i Vladimiru Šeksu koji je rekao da bi trebalo pokrenuti Milanovićev opoziv jer ne poštuje Ustav.

Povodom Dana državnosti predsjednik Zoran Milanović na Mirogoju je položio vijence. Komentirao je novi stari datum. Rekao je da to za njega nije Dan državnosti te da je ovo predizborni skup HDZ-a. Kazao je i da ga ne bojkotira, da će položiti vijence, ali da ne misli sudjelovati u ostatku programa. Dodao je da je na Mirogoju zbog mrtvih te da je to minimun koncilijantnosti i obzira jer je tu odluku donio Sabor.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Ali Sabor može, kako već znamo, sa žeton-većinom donijeti bilo kakvu odluku. Ja sam to govorio prije pola godine, to je moj stav i ja ga na ovaj način izdržavam. Ništa aktivno ne poduzimam, ali ovakva vrsta iznude, utjerivanja nečega što se naziva Dan državnosti nije dobro", rekao je Milanović.

Rekao je da je ovaj datum obećanje jedne političke garniture te da je pretenciozno zvati taj dan Danom državnosti. Naglasio je da promjenu datuma u programima nisu imali ni  Tomislav Karamarko ni Jadranka Kosor

"Dan državnosti i takve odluke moraju biti konsenzualni, a ne žetonski, to nije odluka o poticajima za uljanu repcu. Simbolički datumi koji nas vežu moraju biti barem to da nisu nikom problematični", smatra Milanović.

Novinari su ga zamolili da komentira izjave Vladimira Šeksa koji je jutros na Hrvatskom radiju pozvao na opoziv Milanovića jer ne poštuje Ustav.

"Neka pokrene. Za gospodina Šeksa, kodnog imena Sova nitko nikad nije glasao. On je jedan od vrlo negativnih likova u zadnjih 30 godina i iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv trag institucionalni, netrag ustvari i bestrag. Neka pokrene. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata. Za to su mnogi bili pred sudom. Možda ne pravi. Jesam bio jasan", rekao je Milanović.

Komentirao je i jučerašnja uhićenja.

"Koliko sam vidio, uhićeno je jako puno ljudi. Svi su stranački ljudi. To poprima epidemijske razmjere. No vidio sam premalo. Ono što sam vidio, nije mi jasno. TU se vidi da se neka istraga raspala. Želim vjerovati da DORH ima neke argumente  jer ako nema ispast će smiješno", rekao je Milanović.

Za kraj još je jednom pozvao građane da izađu na izbore i glasaju. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene