Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Vjetroelektrana

Noć provela u pritvoru: Josipa Rimac dolazi pred suca istrage, hoće li u istražni zatvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac danas bi se trebala pojaviti pred sucem istrage. Krunoslav Jakupčić navodno je u petak pušten da se brani sa slobode.

Josipa Rimac, jedna od uhićenih u jučerašnjoj USKOK-ovoj akciji i sada već smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave, u petak navečer iznijela je svoju obranu, ali nije odgovarala na pitanja, rekao je njen odvjetnik za HRT.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Uskok, ilustracija - 2 USKOK u akciji Ministra iznenadilo uhićenje, čekaju se i detalji uloge bivše HDZ-ove uzdanice. Oglasila se glavna državna odvjetnica: "Pitanje je kud će istraga dovesti"

Danas bi se trebala pojaviti pred sucem istrage. USKOK će vjerojatno tražiti istražni zatvor. 

Kako N1 doznaje predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić je u petak pušten. Odvjetnik Vladimir Terešak kazao je da je njegov branjenik Jakupčić iznosio aktivnu obranu, govorio je više od dva sata i poricao krivnju. Kako N1 dalje piše, među prvim ispitanima bio je i zagrebački poduzetnik Josip Ravlić koji je također pušten na slobodu. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, kazneno djelo davanja mita i pomoć pri davanju mita.

Policija je u petak u velikoj akciji privela niz istaknutih državnih dužnosnika, među ostalim i šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića te državnu tajnicu i bivšu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac.

Radila pritisak?

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Uz to, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na Hrvatske šume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Uskok sumnja su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan iz splitske ispostave Hrvatskih šuma bili ti koji su u konačnici početkom godine dali pozitivna mišljenja za vjetroelektrane.

Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak je kazao da je njegov branjenik iznosio aktivnu i opširnu obranu te da se njega tereti da je sve rado po nalogu Josipe Rimac.

"Moj branjenik je poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji vjetrolektrane u okolici Knina. Jakopčić je naplatio dug po osnovi korištenja. Taj dug seže od 2015., od bivše uprave. Dakle, Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da ta šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šumska šteta'', rekao je Terešak.

Tvrka C.E.M.P. oglasila se u petak priopćenjem u kojem odbacuje bilo kakve nezakonite radnje, tvrdeći da to može dokazati iz postojeće dokumentacije pri svim nadležnim tijelima u ovom projektu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene